четвер, 27 травня 2021 09:34

Поліцейські не віддають чоловіку авто, яке він сам знайшов у викрадачів

Поліцейські не віддають чоловіку авто, яке він сам знайшов у викрадачів
Чоловік уже тричі скаржився на затягування справи у прокуратуру і вимагає повернення хоча би машини, якщо поліція не може чи не хоче покарати крадіїв. Фото: zn.ua

У Бережанах Тернопільської області в чоловіка чотири роки тому викрали автівку. Через рік він сам знайшов її за оголошенням і показав правоохоронцям. А ті забрали її на подвір'я відділку й уже три роки не віддають.

Поліцейські пояснюють, що не мають достатньо доказів, що машина належить саме цьому власникові. Чоловік же певен, що в нього купа підтверджень, просто номер кузова замінили на інший, ідеться в сюжеті ТСН.

Михайло Товпишко купив собі автомобіль за $12,5 тис., однак через п'ять років утратив його через крадіїв. Чоловік написав заяву до поліції й розпочав власний пошук. А коли знайшов, то зі слідчими поїхав до продавців, які виявилися неодноразово судимими за угон і крадіжки.

Поліціянти автівку вилучили, але вже три роки не віддають. Машина псується на поліцейському подвір'ї, бо зазнає впливу дощу, снігу, морозу і спеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік викрав власне авто, щоб "збити" гроші за страховку

"Балон був мій, акумулятор мій із номером, у салоні газова кнопка в тому місці, де я ставив, обшиття, подряпини, бампер тріснутий спереду. Тільки там, де номерна частина, - усе їхнє, а інше все моє", - розповів чоловік.

До машини Михайла приварили чужу передню частину з номером кузова заводського зразка.

"Цю операцію можна зробити суто з дозволу працівників поліції. Дозволу такого немає й ніхто на сьогодні й не намагається з'ясувати, хто ж переварив цю деталь", - розповів адвокат потерпілого Юрій Дацюк.

У поліції кажуть, що працюють, і було вже кілька криміналістичних експертиз для встановлення належності автомобіля.

"Жодна з експертиз не підтвердила й не спростувала доводів заявника (потерпілого в цьому випадку), а також не підтвердила їх. Тобто експертиза не дала відповіді, чий це транспортний засіб", - повідомив керівник Тернопільського районного відділу поліції Артем Колодій.

Але це твердження поліції спростовують адвокати потерпілого, бо домоглися цих експертиз зі справи й побачили зовсім інші висновки.

"Основна експертиза підтверджує, що в деяких місцях обрізали від автомобіля на стійках, порогах і на дні. А далі доварили, зашпаклювали й зафарбували викрадений у Товпишка Михайла автомобіль. Іншими експертизами й оглядами встановлено низку ознак, що вказують, що це його автомобіль", - додав адвокат потерпілого Віктор Дрозда.

Чоловік уже тричі скаржився на затягування справи в прокуратуру. Вимагає повернення хоча б машини, якщо поліція не може чи не хоче покарати крадіїв.

"Допоки не проведуть усі експертизи, необхідні для повного й об'єктивного досудового розслідування, вважаю, що неможливо повернути його", - повідомив керівник Бережанської окружної прокуратури Іван Кренцель.

У поліції та прокуратурі впевнені, що потрібні додаткові експертизи, тому віддати авто не можуть.

"Товпишко є потерпілим, знайшов свій автомобіль, але йому не дають можливості ним користуватися. Дали б хоч на збереження Товпишку, щоб автомобіль принаймні був у нього, щоб він користувався. Це питання, на жаль, не розв'язується", - сказав захисник Юрій Дацюк.

Поліція ж радить потерпілому, який хоче забрати їхній арештований речовий доказ на етапі слідства, звернутися з таким проханням до суду.

У Польщі п'яний українець вкрав BMW, таранив ним авто поліції та втікав від погоні на своїх двох. Поліцейські побачили, як евакуатор намагається забрати чийсь припаркований автомобіль. В той момент, коли з'ясовували, чи давав власник авто на це згоду, автомобіль BMW, який весь час стояв поруч з евакуатором, різко зірвався з місця й помчав у напрямку Сосновця.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські не віддають чоловіку авто, яке він сам знайшов у викрадачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути