Ексклюзиви
середа, 10 серпня 2022 10:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали "миротворця" РФ, який наказував вбивати цивільних під Києвом

Служба безпеки України встановила російського військового, який наказав розстріляти цивільних під час окупації Броварського району Київщини.

Ідеться про старшого лейтенанта збройних сил Росії Антона Струєва із позивним "Беркут", повідомила пресслужба СБУ 10 серпня.

"Українська спецслужба зібрала повну доказову базу на цього окупанта і вже повідомила йому про підозру (заочно. – Gazeta.ua). Антон Струєв підозрюється у порушенні законів та звичаїв війни", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одягав на голову мішок та імітував страту: показали чергового російського ката

У розпорядженні СБУ опинилася перехоплена телефонна розмова, в якій "Беркут" дає підлеглому злочинний наказ.

"Та валіть там усіх, нах*й! Є цивільні – нах*й у витрати, сука, всіх", – наказав Струєв.

Обережно, запис містить ненормативну лексику

За даними СБУ, зловмисник в селах Мокрець і Заворичі особисто брав у полон мирних мешканців і жорстоко допитував їх.

"Вранці 22 березня Струєв наказав стріляти в цивільного мешканця, який випадково опинився поряд. Окупанти залишили чоловіка помирати", – додали в СБУ.

Зазначається, після важкого поранення чоловік вижив. Він упізнав свого вбивцю та готовий свідчити проти нього у міжнародному суді.

Струєв – командир мотострілецької роти 15-ї "миротворчої" бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил РФ. Згаданий вище воєнний злочин окупант скоїв у селі Заворичі Броварського району, уточнив Офіс генпрокурора.

Автор: СБУ
  Росіянин Антон Струєв, який наказав розстріляти цивільних під Києвом
Росіянин Антон Струєв, який наказав розстріляти цивільних під Києвом

"Підозрюваний разом з іншими військовослужбовцями в одному з будинків проводив незаконний допит місцевого мешканця. Він вимагав повідомити йому про місцеперебування військовослужбовців Збройних сил України. У той час повз домоволодіння на скутері проїжджав інший цивільний громадянин. На виконання наказу командира роти окупанти з автоматичної зброї відкрили по ньому вогонь. Потерпілий зазнав поранення", – ідеться в повідомленні.

У березні 2022 року в селі Мокрець Струєв з іншими російськими військовими також взяли у полон двох мирних мешканців, які не мали зброї та не брали участі у бойових діях.

"Старший лейтенант під час незаконного допиту принижував полонених. Він вимагав від чоловіків надати інформацію стосовно інших проукраїнськи налаштованих мешканців села, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони", – підсумували в повідомленні.

У Київській області вже виявили й оглянули 1239 убитих російськими окупантами мирних жителів. З них 412 – закатовані й убиті жителі Бучі.

Росіяни під час окупації вбивали в Бучі мирне населення – людям стріляли в потилиці. Вбивали сім'ями: дітей, жінок, літніх людей. Ґвалтували й спалювали тіла. На вулицях лежали десятки трупів, деякі з них із зв'язаними руками.

Правоохоронці встановили першого підозрюваного в убивствах у Бучі – командира підрозділу нацгвардії РФ Сергія Колоцея.

Зараз ви читаєте новину «Показали "миротворця" РФ, який наказував вбивати цивільних під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути