Ексклюзиви
пʼятниця, 01 вересня 2023 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали деталізовані супутникові знімки атаки на аеродром у Пскові
4

З'явилися нові деталізовані супутникові знімки знищених у Росії в ніч проти 30 серпня ворожих літаків Іл-76 на аеродромі у Пскові.

Світлини у п'ятницю опублікував канал Monitor, який висвітлює війну проти України.

"Станом на 1 вересня можна сказати, що два Іл-76 334 військово-транспортного авіаційного полку РФ повністю знищені, ще два отримали пошкодження", – йдеться у повідомленні.

На знімках також можна побачити момент влучення по одному з літаків.

Детальні супутникові знімки знищених російських Іл-76
Фото: Monitor
Детальні супутникові знімки знищених російських Іл-76
Детальні супутникові знімки знищених російських Іл-76
Детальні супутникові знімки знищених російських Іл-76

"Загалом на базі у Пскові перебувало близько 20 літаків Іл-76. Виведення з ладу не менше чотирьох з них є серйозним ударом по військово-транспортній авіації Росії", – зазначають автори каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атаку на аеродром у Пскові назвали найуспішнішою за період війни

Раніше представник ГУР Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох і пошкодження ще кількох російських Іл-76 у Пскові. Їх використовують для транспортування особового складу окупантів та їхньої техніки.

Цей тип літаків постійно базується на аеродромі Пскова. Літаки звідти застосовує 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія армії РФ (вона ж – "псковська дивізія"), одна з тих, що брала участь у захопленні Бучі на початку повномасштабного вторгнення.

Іл-76 призначений для транспортування техніки та вантажів різного призначення. Літак здатен доставляти, залежно від модифікації, вантажі максимальною масою 28-60 т на відстань 3600-4200 км з крейсерською швидкістю 770-800 км/год.

У ніч проти 30 серпня стало відомо про вибухи у Пскові РФ на аеродромі військових літаків "Хрести". Також вибухи пролунали у Брянську і Тулі.

Мер Москви заявив про атаку безпілотників на столицю РФ. У Пскові пошкоджень зазнали літаки Іл-76.

Під час атаки дронів позаминулої ночі, зафіксованої в різних областях Росії, сили та засоби протиповітряної оборони росіян не змогли збити безпілотники, які на аеродромі "Псков" знищили кілька військово-транспортних літаків Іл-76. Ці БПЛА лишилися не поміченими через зосередження росіянами ППО на прикритті в основному Москви, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

За уточненими даними, у російському Пскові внаслідок атаки безпілотників серйозних пошкоджень зазнали шість літаків Іл-76. Зокрема, два літаки згоріли повністю, ще чотири суттєво пошкоджено.

31 серпня вночі російське місто Псков вдруге атакували безпілотники. Жителі повідомляли про автоматні черги та гучні вибухи.

Зараз ви читаєте новину «Показали деталізовані супутникові знімки атаки на аеродром у Пскові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути