Ексклюзиви
вівторок, 15 червня 2021 17:14

Викрадення сербського бізнесмена в Києві: в поліції розкрили подробиці

Викрадення сербського бізнесмена в Києві: в поліції розкрили подробиці
Поліцейські затримали організатора та встановили замовників сербського бізнесмена, власника компанії "Дельта Спорт" Мілована Рогановича. Фото: npu.gov.ua

Поліцейські затримали організатора та встановили замовників сербського бізнесмена, власника компанії "Дельта Спорт" Мілована Рогановича.

Мотивом злочину були його статки. Замовниками виявилися особи з найближчого оточення постраждалого. За виконання "роботи" фігуранти обіцяли організатору злочину нерухомість в Москві вартістю $2 млн, повідомили в департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

Щоб урятувати життя чоловікові, поліцейські в кілька етапів провели спецоперацію. Вийшли на організатора, спільно із сербськими колегами провели слідчі дії, інсценували викрадення чоловіка та затримали організатора.

"У грудні торік оперативники отримали інформацію про підготовку викрадення громадянина Сербії: організатор якраз підшуковував виконавців. Згодом було встановлено й особу майбутньої жертви. Це – іноземець, який мав прибутковий бізнес в Україні. Спочатку вдалося вийти на організатора. Це - громадянин України, який тимчасово проживав за кордоном. Саме він і підшуковував осіб, які викрадуть потерпілого. Згодом встановили замовників та їхні мотиви. Щоби заволодіти статками потерпілого, особи з найближчого оточення вирішили його позбутися: викрасти, змусити підписати необхідні документи, а потім вбити. Для цього організаторові передали всю інформацію про чоловіка", - розповіли в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банда викрала бізнесмена й вимагала відмовитися від позичених грошей

Злочинний план збиралися реалізувати під час чергового візиту потерпілого в Україну – кілька разів на рік він приїжджав для контролю діяльності бізнесу.

Після інсценування викрадення замовнику передали докази. 11 червня організатора затримали на території Закарпатської області після передачі виконавцю $10 тис. як частину винагороди.

Йому повідомили підозру за кількома статтями. Арештували без права на заставу. Слідство триває.

Про викрадення на Подолі в Києві сербського бізнесмена Мілована Рогановича повідомили 7 червня. І навіть поширили відповідне відео. На ньому видно, як троє невідомих у масках силою саджають чоловіка в автомобіль. Пізніше стало відомо, що начебто про зникнення чоловіка, який перестав виходити на зв'язок, поліції повідомив його друг.

Зараз ви читаєте новину «Викрадення сербського бізнесмена в Києві: в поліції розкрили подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути