вівторок, 11 грудня 2018 15:48

Погода може спричинити проблеми з транспортом і світлом

Погода може спричинити проблеми з транспортом і світлом
Ввечері 12 грудня та впродовж 13 грудня помірний сніг спостерігатиметься у більшості західних областей, крім Прикарпаття та Закарпаття. Фото:photographers.ua

Хуртовини, налипання мокрого снігу та вітер можуть зумовити порушення руху транспорту та перебої з енергопостачанням населених пунктів України.

Про це під час засідання Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ускладнення погодних умов в Україні заявив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Ускладнення погодних умов може зумовити часткове порушення руху транспорту на автодорогах північних і центральних областей, це другий рівень загрози. Через налипання мокрого снігу та посилення швидкості вітру до 15-20 м/с можливе часткове порушення енергопостачання у населених пунктах", — заявив Кульбіда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штормове попередження: вхурделить

Він поінформував, що вже сьогодні, 11 грудня, у другій половині дня центр циклону очікується у районі Криму. У південно-східних регіонах України розпочнуться опади у вигляді дощу, у центральній частині — невеликий сніг.

12 грудня циклон переміститься до Полтавської області, і зона опадів у вигляді інтенсивних снігопадів охопить значну частину північних, центральних і частково південних областей. Далі циклон переміститься на територію Житомирської області.

"Таким чином, протягом 12-13 грудня найбільш складні умови будуть пов'язані з випадінням сильного снігу, поривами вітру 15-20 м/с, налипанням мокрого снігу на дротах, деревах, дорогах", — попередив Кульбіда.

У східних і частині південних областей, за словами синоптика, опади переважатимуть у вигляді сильного дощу від 30 до 50 мм, очікуються пориви вітру 15-20 м/с.
Ввечері 12 грудня та впродовж 13 грудня помірний сніг спостерігатиметься у більшості західних областей, крім Прикарпаття та Закарпаття.

Висота снігового покриву становитиме 18-20 см на територіях Київської, Черкаської, Кіровоградської областей. Дещо менше буде в Житомирській, Чернігівській, Вінницькій, Миколаївській областях, від 5 до 10 см буде у західних областях. Щодо сходу та південного сходу, то тут дощ перейде у сніг, але снігу буде мало, зазначив він.
За словами Кульбіди, усі органи виконавчої влади поінформовані про штормове попередження.

У штаті Північна Кароліна, США, 140 тис. осіб залишилися без електропостачання.

Зараз ви читаєте новину «Погода може спричинити проблеми з транспортом і світлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути