субота, 10 червня 2017 11:44

Почався "сезон" квартирних крадіжок

Почався "сезон" квартирних крадіжок

З початком літа кількість пограбувань зростає на 10-15%. Для квартирних крадіїв розпочинаються "жнива". Влітку у поліції фіксують ріст крадіжок на 10-15 відсотків. Власники залишають свої помешкання без нагляду і захисту. За даними експертів, 80 відсотків вхідних дверей можна відімкнути за кілька хвилин звичайними господарськими інструментами. Повідомляє ТСН.

Щоб відчинити двері, каже фахівець, йому не потрібні відмички чи спеціальні навички. Все набагато простіше.

"80% фізичного злому – це викрутка, пасатижі, розвідний ключ, молоток та ніж для різання металу", - сказав Ігор Омельченко, який уже 19 років конструює зламостійкі двері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали місця, де працюють кишенькові злодії

Його вчителі – це квартирні злодії. Чоловік вивчає кримінальні способи зламу. В його салоні цілий музей понівечених злочинцями замків та дверей.

"За допомогою ножа злодій розкрив, дістався до механізму замка і просто його спустошив", - розповів фахівець про один зі способів зламу.

Домушнику знадобилося лише дві хвилини, щоб потрапити до квартири. Бо двері українських квартир більше схожі на консервні бляшанки.

Проте й надійні двері не завжди гарантують безпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто небезпечніший — квартирні злодії або недолугі сусіди?

"Коли ви їдете у відпустку, не треба про це писати про це у всіх соціальних мережах. А перед цим ви купили шубу і показували, яка вона гарна і вона буде дома, коли я буду у відпустці", - попереджає начальник департаменту поліції охорони України Сергій Будник.

У поліції радять ставити пультову сигналізацію, відеоспостереження, міцніші двері та хитріші замки. Найкращі охоронці – доброзичливі сусіди та родичі. Вони забиратимуть пошту, вмикатимуть світло і лякатимуть домушників, поки ви відпочиваєте.

В мережу виклали відео, як "домушники" відкривають квартири.

Зараз ви читаєте новину «Почався "сезон" квартирних крадіжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути