четвер, 28 липня 2022 14:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Полонені загарбники розповіли про окупацію Бородянки: "Просто зводили людей до підвалу"

Полонені загарбники розповіли про окупацію Бородянки: "Просто зводили людей до підвалу"
Полонені російські окупанти зізнаються у воєнних злочинах, які скоювали в Україні. Фото: eastnews.ua

Полонені російські окупанти зізнаються у воєнних злочинах, які скоювали в Україні. В Бородянці, Бучі, Ірпені та інших населених пунктах Київщини, які були захоплені росіянами, виявили понад тисячу тіл закатованих цивільних.

Журналіст і блогер Володимир Золкін, який бере інтерв'ю в полонених терористів, розповів про спілкування з тими, які воювали в Бородянці. За його словами, серед загарбників, з якими йому вдалося поговорити, жоден не визнав, що вчиняв звірства проти дітей. Цим Золкін поділився в інтерв'ю програмі "Сніданок з 1+1".

"Був один бурят на самому початку, який розповідав, що вистрелив в одного мирного. Але він думав, що той вже мертвий, а виявилося, що він ще живий", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадення, залякування й катування: Федоров розповів, що відбувається в Мелітополі

Також журналіст додав, що деякі полонені росіяни визнають, що брали чуже. Але мародерством це не називають.

"Був ще один, який казав, що вони у Бородянці виводили людей з багатоповерхових будинків, просто зводили їх до підвалу: начебто, щоб вберегти їх від артилерійських обстрілів з українського боку. Але, коли його питають, чи були такі, він каже, що таких не було. І виявляється, що вони просто зводили людей до підвалу для того, щоб мародерствувати. Але, коли його питаю, чи брав щось, він говорить, що ні. А потім: "Ну там такий ножик симпатичний". Тобто вони беруть якісь речі і не розуміють, що це мародерство", – розповів Золкін.

Російські нападники бояться реакції мирних українців на воєнні злочини, які вони скоїли проти України. Це підтверджує розмова автора проєкту "Ищи своих" Володимира Золкіна з полоненим російським старшиною Сергієм Захаровим із Самари.

Загарбнику запропонували вийти на волю за згодою вищого керівництва за однієї умови: його відпустять в одному з міст України. Там він має прогулятися в формі путінської армії з усіма шевронами й відзнаками.

Зараз ви читаєте новину «Полонені загарбники розповіли про окупацію Бородянки: "Просто зводили людей до підвалу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути