Ексклюзиви
вівторок, 12 липня 2022 17:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Після Нової Каховки ЗСУ вгатили по ворожому складу в Чарівному

Після Нової Каховки ЗСУ вгатили по ворожому складу в Чарівному
Українські захисники знищують російські склади боєприпасів. Фото: Генштаб ЗСУ

Після успішного знищення російського складу у Новій Каховці Збройні сили України одразу поцілили у склад у Чарівному.

На Херсонщині у Бериславському районі ЗСУ зупинили російську диверсійно-розвідувальну групу до 10 чоловік. Про це розповів речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у Facebook.

На світанку ворог завдав масованого ракетно-артилерійського удару по Миколаєву та передмістю. Реактивними системами залпового вогню "Смерч" та зенітно-ракетними системами С-300 з тимчасово окупованої Херсонщини обстріляли декілька районів міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наслідки масштабного удару по Новій Каховці показали із супутників

Пошкодили газову магістраль, будівлю школи та дві лікарні, уражено тролейбусне депо, цехи рибогосподарського підприємства, кілька житлових багатоповерхових будинків.

За попередніми даними, кілька цивільних осіб отримали поранення. Триває розбирання завалів, з'ясування обставин. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

В Баштанці ракетним ударом зруйновано котельню, стався виток газу, одна людина загинула, інформація про масштаби руйнування та постраждалих уточнюється.

Корабельне угруповання ворожих сил збільшено до п'яти ракетних кораблів. Також додали один підводний човен. Отже, сумарно напоготові 44 "Калібри". Великих десантних кораблів у Чорному морі зараз три.

В Російській Федерації незадоволені тим, що Україна деокуповує власні території та розповсюджує фейки. Тож Росія порівняла події в Новій Каховці з терактами у Бейруті. На тлі знищення складів із боєприпасами в Новій Каховці пропаганда РФ поширила фейк, що ООН начебто "засудила дії ЗСУ" на тимчасово окупованій території Херсонщини

Зараз ви читаєте новину «Після Нової Каховки ЗСУ вгатили по ворожому складу в Чарівному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути