Ексклюзиви
субота, 17 березня 2018 23:31

Підозрюваних у вбивстві фастівчанки арештували на 2 місяці
5

Лілія Гордєєва чотири роки тому овдовіла. Самотужки виховувала трьох дітей
Фото: facebook.com
У Фастівському районному суді обирали запобіжний захід підозрюваним у вбивстві Лілії Горєєвої - матері трьох дітей
У Фастівському районному суді обирали запобіжний захід підозрюваним у вбивстві Лілії Горєєвої - матері трьох дітей
У Фастівському районному суді обирали запобіжний захід підозрюваним у вбивстві Лілії Горєєвої - матері трьох дітей
У Фастівському районному суді обирали запобіжний захід підозрюваним у вбивстві Лілії Горєєвої - матері трьох дітей

Два місяці арешту - такий запобіжний захід обрав Фастівський районний суд підозрюваним у вбивстві багатодітної матері Лілії Гордєєвої. Судове засідання почалося о 14.00. Тривало понад 8 годин.

На жінку напали поблизу дитячого садка ввечері 13 березня. Йшла забирати 3-річного сина. Її 24 рази вдарили ножем. Померла від численних ушкоджень та великої крововтрати.
За підозрою у замовленні вбивства на лаві підсудних опинилась 55-річна бізнес-партнер Лілії та її 22-річний син. Виконавцем був 43-річний чоловік, посібником - його син, 22 роки.

За годину до початку слухання справи до Фастівського районного суду сходяться родичі вбитої, представники громадських організацій, місцеві мешканці.

"Спеціально з Києва приїхала, щоб подивитись, хто на таке звірство способний", — тупцюється на морозі невисока жінка в капюшоні.

"Нікого примусово не збирали, самі зійшлись. Чули, кого затримали. Там люди з грошима і связями. Боїмось, щоб не відпустили. Ліля була дуже порядною і хорошою. За таких, як вона, треба боротись", — каже жінка, на вигляд років 60. Імені не називає.

"Чотири роки тому чоловіка Лілі отруїли, а тепер і з нею розібрались, - говорить жінка у чорному береті. В руках тримає фото загиблої. - Невже якісь гроші варті людського життя? Троє діток без мами остались".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Про смерть мами дізнався із соцмереж" - син розповів про звіряче вбивство матері

Останні три роки Лілія Гордєєва мала судові спори щодо бізнесу покійного чоловіка.

"Після смерті чоловіка до Лілі перейшло право власності на частину автомийки. На той час вона була на п'ятому місяці вагітності. Десь рік отримувала невеличку частину доходу від бізнесу. Потім співвласниця заборонила працівникам пускати її на територію. Ліля звернулась до суду. Вона не хотіла чужого, боролася за майбутнє своїх дітей - бо їх треба, утримувати, годувати, навчати. З травня 2016 року я офіційно представляла її інтереси під час судових засідань. Та за два роки справа навіть не була призначена до розгляду. Співвласниця в моїй присутності заявляла Лілі: за любу ціну, в будь-який спосіб не отримаєш нічого. Весь час посилалась на те, що рідна сестра її чоловіка - суддя Печерського районного суду", - говорить правозахисниця Валентина Коваль.

На судове засідання прийшов старший син вбитої - 20-річний Микита. Четвертий рік навчається в Польщі. Приїхав відразу, щойно дізнався про вбивство матері.

"Про смерть мами дізнався із соціальних мереж. Не повірив. Тоді побачив пропущений дзвінок від молодшої сестри. Зрозумів, сталася біда", - каже Микита. Підтримати хлопця прийшли його друзі, дівчина. До початку слухання все знімали на мобільні телефони на викладали в мережу.

"Знімайте, знімайте. Треба все постить", - каже друзям Микита.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство багатодітної матері: підозрюваним у замовленні та виконанні обирають запобіжний захід

У залі суду всім охочим бракує місця. Люди стають під стінами. Микиту починає трусити, викликають лікарів. Хлопець виходить на вулицю.

О 14.00 до зали суду заводять одного з підозрюваних замовників - 22-річного сина співвласниці автомийки. Одна з жінок ставить навпроти нього портрет загиблої Лілії.

"Дивись, дивись на неї. Такою її пам'ятатимуть діти, запам'ятай і ти", - говорить до нього жінка в синтепоновій жилетці.

"Грошей не хватало?! Дітей сиротами зробили. Такий молодий. Йшов би в армію воювати. Сволота", - кричить з натовпу високий чоловік.

"Я цього не робив" - підводить голову підозрюваний.

До зали заходять троє адвокатів, прокурор та суддя.

Прокурор просить суд, щоб слухання справи проходило в закритому режимі. Його підтримують адвокати. Суддя прохання задовольнила. Пояснила, це рішення в інтересах слідства. Люди обурюються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік 24 рази вдарив ножем багатодітну матір

"Ліля була вдома й за жінку, й з чоловіка. Дуже сильна. Сама тягнула дітей. В неї мама сліпа. Хоч і вміє справлятись по господарству - курочку приготувати, прибрати, але ж Ліля в неї була за праву руку. Ледь тримається. Середня донька пам'ятає, як папи не стало. Тепер і без мами осталась. На похороні сиділа біля Лілі, гладила її руки. Все питала, чого вони жовті зробились. Невже якісь гроші варті людського життя?", - витирає сльози жінка в сірому пальті.

"Автомийка великої цінності не мала. Але цей процес обріс рядом порушень - штучне затягування судового процесу, підробка документів, які тягнули на кримінальну відповідальність. Наприкінці 2017-го ми звернулись у Головне слідче управління. За кілька днів мало бути перше слухання у справі. Думаю, це послужило спусковим механізмом, який привів до такої трагедії", - додає Валентина Коваль.

Підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Лілія Гордєєва сама виховувала трьох дітей. Після нападу дійшла до приймального відділення лікарні - через дорогу. Сказала хто вона, просила подбати про дітей.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваних у вбивстві фастівчанки арештували на 2 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути