Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2011 13:03

Під Львівською облрадою підпалив себе колишній прапорщик

Під Львівською облрадою підпалив себе колишній прапорщик

Учора ввечері близько 18 години при вході до Львівської обласної ради чоловік вчинив самоспалення. Його побачили, коли тіло вже зайнялося. До горілого почали бігти охоронці обласної ради та адміністрації, яка знаходиться поруч. З вогнегасником прибіг водій автомобіля, який був припаркований поруч. Повідомлення про подію розіслала прес-служба обласної організації "Свобода". Її депутати вибігли першими до постраждалого.

"Коли вогонь загасили, чоловіка привели і посадили на першому поверсі облради. Він був при свідомості. Сказав, що протестував проти перерахунку пенсії. Назвався, сказав рік народження. Більше говорити не міг",- повідомили у прес-службі "Свободи".

Надворі на місці самоспалення залишилася дешева запальничка. Ніякого плакату чоловік не мав, перед тим, як підпалити себе, нічого не викрикував.

Потерпілим виявився мешканець селища Великий Любінь Городоцького району Роман Черник. Йому 55 років. У селищі кажуть, Роман - колишній військовий, кілька років служив прапорщиком у Німеччині. Потім працював в українській міліції.

"Одружений, має двоє дорослих дітей. Господарює має багато птиці. Жінка - в Італії. У селі не відзначався активною діяльністю, ніхто не розуміє, чому він так вчинив. Кажуть, йому не зарахували у стаж службу в Німеччині, він судився, але нічого не виграв", - повідомили у сільраді. Додають, у чоловіка було онкозахворювання.

Зараз Черник знаходиться в реанімації 8-ї міської клінічної лікарні міста Львова. У нього 40% опіків тіла. Найбільше постраждала спина, руки - опіки третього і четвертого ступенів. Постраждалий при свідомості, але відмовляється говорити. Лікарі не беруться наразі робити якихось прогнозів.

Зараз ви читаєте новину «Під Львівською облрадою підпалив себе колишній прапорщик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути