Ексклюзиви
четвер, 02 лютого 2012 14:07

Під Києвом СБУшник розстріляв двох дівчаток, які занадто голосно сміялися

Під Києвом СБУшник розстріляв двох дівчаток, які занадто голосно сміялися

У містечку Димер на вулиці Леніна сусід із пістолета розстріляв компанію дівчат, які, ховаючись від морозу, стояли у власному під'їзді. Одній дівчині довелося робити операцію на голові. Інша відбулася легким переляком, куля влучила у підошву, повідомляє ТСН. Усе сталося ще в суботу, натомість кримінальну справу міліція порушила лише сьогодні в обід. А зі стрільця навіть не взяли підписку про невиїзд.

"В дитину стріляли у власному під'їзді... - каже мати пораненої дівчини Олена Гуляй. - Моїй дитині він попав у голову, а другій дівчинці у ногу..."

У Димері і влітку не дуже є де підліткам розгулятись. А в п'ятнадцятиградусний мороз і поготів. Четверо дівчат, ховаючись від холоду, розважалися на сходовому майданчику між поверхами, як могли, не підозрюючи, що через власний гучний сміх стануть мішенями.

"Дівчата сиділи в під'їзді, грались на телефоні, - розказує сусідський хлопчина. - Він попросив вийти, а потім одній дівчині вистрелив у ноги, а другій у голову".

Стрілець нині ховається за зачиненими дверима квартири. Тринадцятирічну Віку лише сьогодні вранці перевезли з реанімації до відділення нейрохірургії столичної обласної лікарні. Минулого вечора їй зробили операцію на голові. Лікарі кажуть: нині здоров'ю дівчини нічого не загрожує, вона потроху оговтується після операції. Натомість, стрільця навіть не обмежили в пересуванні.

"Вже порушена кримінальна справа за статтею 296-ю частиною четвертою, це хуліганство. Його ще не затримували", - каже керівник прес-служби київської обласної міліції Микола Жукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У відділку міліції помер українець, який цілий день благав про допомогу

Хто той стрілець і звідки, сусіди не знають. Кажуть, у будинку тридцятитрирічний мешканець оселився восени. Натомість, знають його машину - єдиний на подвір'ї представницький джип. Саме через нього, кажуть люди, власник неодноразово погрожував сусідам, козиряючи своєю, начебто, причетністю до СБУ. Дозвіл на зброю, кажуть в обласній міліції, у чоловіка був, щоправда, нині слідчі перевіряють законність його видачі. Батько пораненої каже, що зброя була дивна.

"Вихожу, міліціонер запечатує кейс, - розказує батько пораненої дівчини Віталій Гуляй. - Говорю: який у нього пістолет був? Він каже: який-який – ПМ. Ну я тобі його не покажу, бо я його конфіскував і опечатав".

Стаття, за якою порушили кримінальну справу, не передбачає ні штрафів, ані доган. Лише кримінальну відповідальність щонайменше три роки. У міліції кажуть, що все залежатиме від експертиз, ообливо від психіатричної. Дратівливому чоловікові її доведеться пройти неодмінно.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом СБУшник розстріляв двох дівчаток, які занадто голосно сміялися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

213

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути