пʼятниця, 31 березня 2023 09:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Бахмутом знищили "вагнерівця" з Криму. Ховатимуть у день народження
3

Воїни ЗСУ ліквідували під Бахмутом на Донеччині кримського колаборанта Андрія Тюніна
Фото: t.me/OSINTGeorgia
Воїни ЗСУ ліквідували під Бахмутом на Донеччині кримського колаборанта (ліворуч)Андрія Тюніна
Воїни ЗСУ ліквідували під Бахмутом на Донеччині кримського колаборанта Андрія Тюніна

Під Бахмутом на Донеччині українські захисники знищили кримського колаборанта 42-річного Андрія Тюніна.

Він воював проти України у лавах російської приватної військової компанії "Вагнер". Про це повідомив засновник міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm, OSINT-експерт Іраклі Комахідзе в Telegram.

Смерть зрадника підтвердив у соцмережах його брат. Також про нього написали севастопольські ЗМІ.

Тюнін на прізвисько "Камчатка" був командиром розвідки "Вагнера". Він добровільно підписав шестимісячний контракт із ПВК "благополучно його виконав", йдеться у некролозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжі могили з фірмовими вінками: показали масштабне кладовище "Вагнера"

"Зовсім нещодавно йому на три місяці продовжили контракт. І ось повідомили, що буквально тиждень тому в Артемівську (так окупанти називають Бахмут. – Gazeta.ua) він загинув. Деталями не володію. Знаю, що у нього три нагороди: хрест (так званої. – Gazeta.ua) ДНР", медаль "за відвагу" та медаль "Вагнера", – розповів батько загарбника Володимир Тюнін.

Ще 25 березня смерть Тюніна-молодшого підтвердив його брат Олександр, якого називають севастопольським спортсменом і тренером зі змішаних єдиноборств. Напередодні ж він уточнив, що той "віддав своє життя за Росію" 9 березня. Також заявив, що сім'я "пишається ним".

"Хлопцям, які воюють в Україні, хочу сказати лише одне: "Працюйте, браття, за вами Росія", – звернувся Олександр Тюнін до окупантів.

Похорон "вагнерівця" відбудеться в церкві Архангела Михайла в окупованому Севастополі. Поховають окупанта у день його народження 31 березня.

У боях за Бахмут беруть участь близько 6 тис. найманців ПВК "Вагнера". Окрім того, там воюють приблизно 20-30 тис. завербованих рекрутів, повідомив американський генерал Марк Міллі. Він підкреслив, що "вагнерівці" зазнають величезних втрат в районі Бахмута, назвавши бої "м'ясорубкою".

Втрати в живій силі продовжуватимуть стримувати російські наступальні операції в районі Бахмута, а також на ширшому театрі бойових дій, вважають американські аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Під Бахмутом знищили "вагнерівця" з Криму. Ховатимуть у день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути