понеділок, 08 травня 2023 11:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Бахмутом спіймали інформаторку "вагнерівців"

Під Бахмутом спіймали інформаторку "вагнерівців"
Спіймали інформаторку "вагнерівців". Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила ще двох поплічниць агресора, які "зливали" окупантам локації Сил оборони у фронтових та прифронтових районах Донеччини.

Одна з ворожих інформаторок працювала на "вагнерівців", які штурмують Бахмут, повідомила 8 травня пресслужба СБУ.

"Серед затриманих – мешканка Бахмутського району, яка збирала для ворога інформацію про місця розташування вогневих позицій та маршрути переміщення українських військ поблизу райцентру. Отримані відомості вона надсилала бойовикам ПВК "Вагнера" через своїх знайомих, які проживають у Росії. Для комунікації використовувала месенджер Telegram, а розвіддані переправляла у вигляді аудіоповідомлень та міток на електронних картах", – ідеться в повідомленні.

Ще однією зловмисницею виявилась жителька Слов'янська, яка перебувала на прямому зв'язку з кулеметником окупаційного угруповання РФ на східному фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловили одразу двох зрадників, які "полювали" на HIMARS

"Жінка познайомилась із рашистом через заборонену російську соцмережу "Однокласники". За його вказівкою вона передавала загарбникам дані про пересування підрозділів Сил оборони поблизу міста. Також вона надала агресору координати місцевої поліклініки та однієї із шкіл", – звітує відомство.

Співробітники СБУ затримали обох фігуранток під час виконання ними ворожих завдань. Їм уже повідомили про підозру у вчиненні злочинів. Наразі затримані перебувають під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Служба безпеки України затримала ворожого коригувальника, який "зливав" окупантам місця базування Сил оборони у Миколаєві. Також зловмисник передавав агресору локації місцевих об'єктів соціальної інфраструктури, зокрема міських навчальних закладів та лікарень.

Зрадником виявився студент одного із місцевих ВНЗ, якого у березні цього року російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці. За кожну мітку на електронній карті фігурант отримував від російських загарбників по дві тис. грн. Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки масованих повітряних атак на українське місто.

Зараз ви читаєте новину «Під Бахмутом спіймали інформаторку "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути