середа, 17 лютого 2016 03:35

Перед судом постане хабарник з Господарського суду Київщини

Перед судом постане хабарник з Господарського суду Київщини

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно судді, який отримав 15 тисяч доларів хабара. Про це повідомили в прес-службі генпрокуратури.

"За результатами досудового розслідування, проведеного Головним слідчим управлінням та управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України, до суду направлено обвинувальний акт по обвинуваченню судді у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України", – йдеться в повідомленні.

Так, в травні 2015 року під час одержання неправомірної вигоди співробітники Генеральної прокуратури України спільно зі Службою безпеки України викрили суддю Господарського суду Київської області.

Вказаний суддя вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 15 тис. доларів США за винесення рішення на користь боржника у справі про банкрутство.

Під час досудового розслідування рішенням Вищої кваліфікаційної комісії підозрюваний був відсторонений від займаної посади.

"Постановою Верховної Ради України стосовно судді дано згоду на затримання та арешт (взяття під варту) і, відповідно, ухвалою Апеляційного суду міста Києва застосовано запобіжний захід у відношенні підозрюваного у вигляді утримання під вартою з визначенням застави в розмірі 1 млн 218 тис грн", – повідомили в прес-службі.

Зараз ви читаєте новину «Перед судом постане хабарник з Господарського суду Київщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути