четвер, 12 квітня 2018 14:57

Печерський суд столиці прийняв скандальне рішення

Печерський суд столиці прийняв скандальне рішення
Через рішення судді Печерського райсуду фактично будь-яка стороння особа зможе заблокувати будівництво приватних будинків. Фото — 5 канал

Через рішення судді Печерського райсуду Олесі Батрин фактично будь-яка стороння особа зможе заблокувати будівництво приватних будинків.

Йдеться про справу, в рамках якої мешканка Києва Тетяна Пономаренко не може завершити будівництво житлового будинку, хоча має всю дозвільну документацію і є власницею земельної ділянки. Причина в тому, що їй перешкоджає колишній керівник одного з інтернет-провайдерів Борис Непомнящий, який проживає на тій же вулиці, але не є сусідом Пономаренко. Земельні ділянки Пономаренко і Непомящого не є суміжними, тобто позивач і відповідач навіть не є сусідами, йшлося сюжеті "Інтера".

"Тому не зрозуміло, чому суд вирішив, що в цій справі порушуються права позивача і прийняв рішення щодо забезпечення позову", - зазначає адвокат Вікторія Скороход.

У противника будівництва тільки одна скарга — буде псувати вид з вікон. Але Пономаренко пропонує звернути увагу на держкадастр, з якого видно, що її сусід сам захопив сусідню земельну ділянку, на яку оформлено ніяких майнових прав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відновив скандальне будівництво біля метро

На думку адвоката, суддя неуважно поставилася до цієї справи і винесла несправедливе рішення, наслідком якого стане надзвичайно небезпечний прецедент для інших власників земельних ділянок. Оскільки виходить, що будь-яка зацікавлена ​​стороння особа через упереджений суд може заблокувати будівництво приватного будинку, накласти арешт на земельну ділянку, відключити життєво необхідні комунікації - світло, воду і газ.

Розгляд цієї справи в Печерському районному суді продовжиться 16 квітня.

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив про те, що Печерський районний суд здійснює саботаж щодо отримання дозволу на заочне засудження Сергія Курченка.

Зараз ви читаєте новину «Печерський суд столиці прийняв скандальне рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути