Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 14:48

Патрульні поліцейські займалися рекетом

Патрульні поліцейські займалися рекетом
Троє поліцейських вимагали від водіїв гроші, звинувачуючи їх у кермуванні в нетверезому стані. Фото - ptzgovorit.ru

У Харкові 32-річного старшого лейтенанта та двох 25-річних лейтенантів поліції підозрюють у корупції. Про це розповів начальник управління прокуратури області Іван Тарасов.

"За даними слідства, патрульні зупиняли автомобілі на дорозі та, перевіряючи документи, повідомляли водію, що у нього нібито присутні ознаки алкогольного сп'яніння. Поліцейські вилучали водійське посвідчення та технічний паспорт на автомобіль і залякували водія притягненням до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення. "Вирішити питання" пропонували за 5 тис. грн. Якщо автомобілісти погоджувалися, то поліцейські відпускали водіїв. Потім зустрічалися з ними в зазначений час в обумовленому місці та обмінювали документи на гроші", - розповів Тарасов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевертня в погонах здали у поліцію

При цьому правоохоронці вимикали нагрудні відеореєстратори та не повідомляли водію про його законне право на проходження відповідного медичного обстеження, яке б могло підтвердити або спростувати алкогольне сп'яніння автомобіліста.

Встановлено два епізоди злочинів, вчинених у грудні 2017 року та січні 2018 року. Сума отриманих хабарів - 10 тис. грн. Перевіряється причетність підозрюваних до скоєння інших злочинів. Їм загрожує 10 років в'язниці з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

У Харкові співробітники СБУ викрили на хабарах групу патрульних поліцейських. Їх взяли на отриманні понад 12 тис. грн. Оперативники спецслужби встановили, що діючі працівники поліції організували механізм систематичного вимагання грошей з водіїв за нібито порушення правил дорожнього руху. Як посередника патрульні залучили водія таксі.

Зараз ви читаєте новину «Патрульні поліцейські займалися рекетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути