середа, 08 серпня 2018 16:00

Патрульний врятував жінку й став героєм соцмереж

Патрульний врятував жінку й став героєм соцмереж
В управлінні патрульної поліції Львівщини кажуть, це вже не перше врятоване Миколою Калакурою життя.

У Львові патрульний Микола Калакура в позаслужбовий час врятував жінку, в якої зупинилося серце. До приїзду "швидкої" він робив їй непрямий масаж серця.

"Сьогодні мої батьки поверталися з магазину і моїй матері стало погано, вона знепритомніла (вже пізніше дізналися, що проблеми з серцем). Батько розгубився почав плакати і кричати про допомогу, в цей момент проїздив хлопець, який зупинився та підбіг до матері, оглянув і сказав терміново викликати "швидку". Сказав, що пульсу немає й почав робити непрямий масаж серця аж до приїзду "швидкої", яка прибула за 15 хвилин", - написав у Facebook син потерпілої.

Згодом з'ясувалося, що рятівник - інспектор патрульної поліції, командир роти четвертого батальйону Микола Калакура. Дізнався, що став героєм вже згодом, коли почали телефонувати колеги по роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульна врятувала життя пенсіонерці, залізши на 4-й поверх через вікно

"Повертався з спортзалу, побачив, що на землі лежить жінка, а поряд чоловік махає руками. Я зупинився та сказав негайно викликати "швидку". Пульсу не було, тому я почав робити масаж серця до приїзду "швидкої". Навіть не знав її долі, поки не зателефонували з управління. Я ж нічого такого не зробив, добре, що все гаразд", - зазначив він.

Син потерпілої дізнався що це патрульний - випадково. Запитав у медиків прізвище, яке вони записали, та знайшов рятівника в інтернеті.

"Хочу сказати велике дякую, дякую що не пройшли байдужо! Дякую, що зробили все від вас належне – дякую вам!" – написав син врятованої жінки.

В управлінні патрульної поліції Львівської області повідомили, що це вже не перше врятоване ним життя.

В Одесі четверо пат­рульних врятували з пожежі родину Марущаків — 4-річну Дарію, 13-річну Валерію, їхніх батьків 40-річного Сергія та Наталію, 41 рік, і батьків чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «Патрульний врятував жінку й став героєм соцмереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути