пʼятниця, 03 травня 2019 13:12

Парафіян ПЦУ побили фанатики московської церкви

Парафіян ПЦУ побили фанатики московської церкви
На Волині прихильники московської церкви побили двох місцевих жителів — парафіян УПЦ. Фото - volynua.com

У селі Четвертня Маневицького району на Волині прихильники московської церкви побили 2 місцевих жителів — парафіян Української православної церкви.

Постраждалих госпіталізували. Обидва — члени ініціативної групи, яка збирала підписи на підтримку ПЦУ. Увечері 30 квітня вони вирушили на церковне подвір'я, аби переконатися, що з храму нічого не виносять. Обидва стали жертвами жорстокого побиття прихильниками російської церкви, які вночі намагалися пробратися до храму, повідомляє "ВолиньUA".

"Одного із захисників церкви у селі у важкому стані доправили до Волинської обласної клінічної лікарні", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що у 64-річного чоловіка пошкоджені ребра. Рідні постраждалого розповіли, що його стан значно погіршився. Він скаржився на біль у грудях, де, ймовірно, через травму накопичується рідина. Інший побитий — 70-річний парафіянин — поскаржився лікарям на біль у черевній порожнині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священика побили за українську мову

29 квітня у Четвертні після церковної служби віряни провели збори. За збереження приналежності до РПЦ проголосували 128 осіб і ще 42 особи подали письмові заяви. Наступного дня, 30 квітня, громада села провела збори в Будинку культури. Там 257 людей проголосували за перехід до ПЦУ і подали 150 письмових заяв, повідомила Релігійно-інформаційна служба України.

У селі Лукашівка на Вінниччині парафіяни заблокували двері в храм, де служить священик російської церкви. Вчинили так, бо частина села виступає за помісну українську церкву.

Зараз ви читаєте новину «Парафіян ПЦУ побили фанатики московської церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути