Ексклюзиви
середа, 23 березня 2011 09:13

Палестинець розповів, як Моссад викрав його під носом у Хорошковського

Палестинець розповів, як Моссад викрав його під носом у Хорошковського

Заступник директора єдиної в Секторі Газа електростанції Дiрар Абу-Сісі розповів подробиці свого викрадення адвокату.

Його слова наводить Палестинський центр з прав людини.

За словами Абу-Сісі, 19 лютого у вагон, у якому він їхав у Київ з Харкова, увійшли три чоловіка, двоє з них у військовій формі. "Вони попросили його показати паспорт, але він відмовився. Вони почали йому погрожувати й силою забрали документ. Потім вони силоміць змусили його вийти з поїзда на станції біля Полтави", - говориться в повідомленні.

"У цей час Абу-Ссісі вже був у наручниках і з мішком на голові", - повідомляє адвокат.

Палестинця транспортували в машині в Київ. Там його тримали у квартирі, де були ще 6 осіб, які представилися членами Моссад.

За словами Абу-Сісі, члени Моссад допитали його одразу, а потім транспортували на літаку.

"Переліт тривав 4 або 5 годин і приземлився в невідомому Абу-Сісі місці. Через приблизно 30 хвилин літак знову злетів", - сказано в повідомленні.

Переліт тривав близько години, після чого палестинець опинився в Ізраїлі. Абу-Сісі також розповів адвокатові, що протягом 25 днів йому відмовляли в контакті з адвокатом. За його словами, весь цей час його напружено допитували.

Палестинський центр з прав людини також зазначає, що після того, як з'ясувалися деталі викрадення, у них "немає сумнівів, чи була участь міжнародних сторін, особливо оскільки Абу-Сісі не був арештований українською владою", - відзначається в повідомленні.

У той же час у вівторок мировий суд Петах-Тікви продовжив на дві доби термін попереднього арешту Абу-Сісі.

Його адвокати відмовилися коментувати це рішення у зв'язку із забороною на публікацію будь-яких подробиць цієї справи.

Разом з тим, адвокати відзначили, що Абу-Сісі заперечує інкриміновані йому обвинувачення в причетності до терористичної діяльності.

Також у вівторок друзі й члени родини Абу-Сісі провели сидячий страйк перед штаб-квартирою ООН у Секторі Газа. Вони вимагали його звільнення.

"Родина Абу-Сісі засуджує цю ізраїльську спробу опорочити репутацію грамотних палестинців", - заявила сестра викраденого заступника директора електростанції.

Нагадаємо, 21 березня низка ізраїльських ЗМІ повідомили, що офіційний Тель-Авів визнав, що утримує у в'язниці палестинця Дірара Абу-Сісі, який місяць тому пропав в Україні.

Раніше зарубіжні ЗМІ повідомили, що 18 лютого директор електростанції Гази Дірар Муса Абу-Сісі 1969 року народження сів у потяг Харків-Київ, і через дві години його вивели звідти в невідомому напрямі двоє чоловіків, які надали посвідчення співробітників спецслужб. 25 лютого Міністерство внутрішніх справ Палестинської автономії скерувало офіційне звернення до глави МВС України щодо зникнення Абу-Сісі.

Минулого тижня під час візиту до Ізраїлю прем'єр-міністр України Микола Азаров дав інтерв'ю місцевій газеті Гаарец, в якому сказав, що не хоче вірити в те, що "такі речі можуть відбуватися на території дружньої держави".

Дірар Абу-Сісі одружений на громадянці України, є батьком 6 дітей. Він провів у Газі 12 років і намагався отримати українське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Палестинець розповів, як Моссад викрав його під носом у Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути