вівторок, 31 липня 2018 16:50

Озвучили версію убивства "Сармата"

Озвучили версію убивства "Сармата"
Активіста із Бердянська Віталія Олешка застрелили в дворі власного будинку-готелю. Фото - Facebook

Убитий у Бердянську на Запоріжжі 43-річний Віталій Олешко був громадським активістом. Критикував чиновників за бездіяльнисть, вимагав від них відповідальності. Це могло стати мотивом замовного вбивства. Про це у Facebook і Twitter пишуть друзі та побратими убитого ветерана АТО.

"Убили патріота, активіста, голову АТОвців Бердянська Віталія Олешка. Всі побратими знали його як "Сармата", котрий боровся з місцевими чиновниками за чистоту міста, за повагу до атовців, і взагалі, за права громадян свого рідного міста", - написав Ватний Дрезден.

Олешко мав конфлікт із колишніми регіоналами.

"Коли повернувся з війни, боровся з місцевою владою і депутатом-регіоналом Пономарьовим (56-річний український економіст та політик, народний депутат України VIII скликання, колишній регіонал. - Gazeta.ua), який по факту контролює Бердянськ", - додає Семен Кабакаєв.

"Сармат" був убитий в спину із двухствольної рушниці на очах у дружини q товариша. Вбивство сталося на території його будинку-готелю, який нещодавно звів власними руками, каже Володимир Веселкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убитий АТОвець незадовго до смерті опублікував в мережі відео

"Колишні добровольці і не байдужі жителі міста об'єдналися в боротьбі з місцевими царьками, колишніми регіоналами, які розкрадають бюджет їх міста і вважають людей бидлом. Білим днем, Віталія вбили прямо у дворі його будинку-готелю, який він побудував своїми руками і показував мені кілька днів назад з почуттям гордості. Завтра, Армен Горлівський або черговий корупціонер, направлять до когось з нас "гінців" ... Я не збираюся ховатися ", - розповів Веселкин.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства. У Бердянську, а також у Запорізькій та Донецькій областях ввели план "Сирена" - правоохоронці шукають вбивцю, який втік з місця злочину.

Віталія Олешка застрелили приблизно о 12:30 у Бердянську на Східному проспекті, 157. Двоє людей приїхали на червоному автомобілі "Таврія", увійшли в двір і вистрілили чоловікові в спину Олешку. Авто знайшли пізніше за кілька кварталів від місця вбивства.

Зараз ви читаєте новину «Озвучили версію убивства "Сармата"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути