пʼятниця, 25 листопада 2011 13:35

Озвірілі єгиптяни за день згвалтували декількох іноземних журналісток

У єгипетському бунті, де через масові акцій протесту лише напередодні змінили уряд, стало вкрай небезпечно для приїжджих журналісток. У Каїрі, де відбуваються основні зіткнення, почастішали випадки згвалтувань іноземок. У зв'язку з цим міжнародна організація "Репортери без кордонів" закликала ЗМІ тимчасово припинити відправку до Єгипту кореспонденток.

У четвер в Каїрі була згвалтована американська журналістка Мона ат-Тахаві. 44-річну жінку затримали в районі площі Тахрір, яка є епіцентром масових виступів, і доставили в поліцію. У відділку ат-Тахаві провела 12 годин, а після звільнення розповіла, що її били і гвалтували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова влада Єгипту пригноблює народ сильніше Мубарака

У той же день сексуального насильства зазнала французька журналістка Каролін Сінз. Кореспондентка телеканалу France 3 Каролін Сінз зазнала нападу групи юнаків біля площі Тахрір. Журналістка і оператор знімали сюжет на вулиці Мухаммеда Махмуда, де останні п'ять днів відбувалися запеклі зіткнення між демонстрантами і поліцейськими, коли на них напали молоді люди у віці чотирнадцяти-п'ятнадцяти років.

За словами журналістки, її відокремили від оператора, стали бити. Підлітки потягли жертву на площу Тахрір, де до них приєдналися дорослі чоловіки, які зірвали з жінки одяг, розповіла вона сама агентству AFP. Напад тривав приблизно 45 хвилин, після чого жінці вдалося відбитися від нападників. Хто її врятував, до кінця не ясно: судячи з усього, на допомогу прийшли демонстранти.

Оператор французького телеканалу був також побитий. Журналістка дісталася до готелю, викликала медиків і представників посольства Франції.

Число загиблих в зіткненнях демонстрантів з поліцією за минулий тиждень збільшилося до 41 людини, з них 36 загинули в Каїрі в районі площі Тахрір, повідомило в п'ятницю єгипетське Міністерство охорони здоров'я. У четвер повідомлялося про 38 загиблих.


Зараз ви читаєте новину «Озвірілі єгиптяни за день згвалтували декількох іноземних журналісток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути