Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2018 01:35

Отруєння в таборі: Батьки дівчинки, яка впала в кому, розповіли про стан дочки

Отруєння в таборі: Батьки дівчинки, яка впала в кому, розповіли про стан дочки
8-річна дівчинка впала в кому після отруєння в таборі під Києвом. Фото: Depo.Київ

8-річна Марго, найважча з дітей, що отруїлися у таборі "Славутич", пережила складну операцію на головному мозку. Лікарі утримуються від прогнозів щодо її стану.

Її батьки цілодобово перебувають у відділенні токсикології столичного "Охматдиту". Два тижні тому туди привезли їхню дитину в комі та на апараті штучної вентиляції легенів. Позитивної динаміки лікарі за цей час не спостерігають, повідомляє ТСН.

Батьки вже готують судовий позов до табору, матеріальних відшкодувань не просять, вимагають лише покарати винних.

Мама дівчинки розповіла, що в день отруєння медперсонал табору переконував батьків, що стан дівчинки задовільний. "Я приїжджаю туди і бачу: моя дитина лежить ніяка, це м'яко кажучи", - розповіла жінка. Перше, що впало у вічі – роздутий живіт доньки. "Кажу: Маргусю, вставай, котику, я тобі поможу, в туалет відведу тебе. На що вона каже: мамочко, я не можу йти. Я її підводжу, ми проходимо буквально два метри і вона втрачає свідомість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 дітей отруїлися в оздоровчому таборі

Далі була швидка, яка доправила Марго до районної лікарні. Протягом ночі лікарі там боролися за життя дівчинки – в неї зупинялося дихання, починалися страшні судоми, дитина до свідомості так і не прийшла. "Спочатку лікарі сказали, що вкололи їй розслаблююче і вона ввійшла в медикаментозний сон, але медикаментозний сон так і не закінчився", - кажуть батьки.

Вони ввже консультувалися з закордонними клініками, але і в Америці, і в Європі їм відповідають однаково. "Конкретного лікування для вашої дитини не існує", - переповідають вони.

Українські ж медики відмовляються навіть прогнозувати, чи зможе дівчинка вийти з коми – відсоток такої вірогідності невисокий.

Найбільше батьків обурює той факт, що дитині вчасно не надали допомогу, приховували її стан. Родина вже готує позов до суду. "Немає позиції, що ми хочемо якогось відшкодування чи якихось матеріальних благ. Позиція така, що дитина постраждала внаслідок неналежних санітарних умов і якоїсь службової халатності з боку посадових осіб даного табору. Відповідно, вони мають бути притягнуті до відповідальності", - пояснив адвокат Тарас Безпалий.

У приватному дитячому оздоров­чому закладі санаторного типу "Славутич" у селі Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області 2 липня отруїлися діти. 12 вихованців "Школи ­художньої гімнастики Дерюгіних", які тренуються і відпочивають у таборі, поскаржилися на нудоту, запаморочення й блювоту. Найбільше постраждала 8-річна дівчинка.

Кишкова паличка, стафілокок та патогенна флора - усе це виявили експерти у відібраних зразках з табору. Зміну закрили.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння в таборі: Батьки дівчинки, яка впала в кому, розповіли про стан дочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути