четвер, 25 травня 2023 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Остін назвав ключову тему засідання "Рамштайн-12"

Остін назвав ключову тему засідання "Рамштайн-12"
Глава Пентагону Ллойд Остін озвучив ключову тему, яку обговорять 25 травня на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Фото: Getty Images

У Пентагоні озвучили ключову тему, яку обговорять 25 травня на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Йдеться про захист неба України. Про це повідомив глава Пентагона Ллойд Остін перед засіданням "Рамштайну", передає Gazeta.ua.

"Весь світ зараз бачить і розуміє наш вклад. Ви бачите, що Росія продовжує використовувати гіперзвукову зброю, що становить загрозу для мирних жителів України", – сказав Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах зробили заяву про навчання пілотів на F-16

За його словами, завдяки найсучаснішим системам ППО, таким як Patriot та іншим системам, переданим європейськими партнерами, українські сили мають успіх у відбитті ракетних атак.

"Україна зараз може стовідсотково збивати ворожі ракети. І ми бачимо це в реальності. Тому зараз ми переглядатимемо те, що Україні треба для того, аби захистити своє небо. І тому зараз фокус буде на безпеці неба України", – заявив Остін.

Глава Пентагону також повідомив, що на зустрічі говоритимуть про те, як можна пришвидшити виробництво необхідного обладнання для України.

"Так, ми будемо вглиблюватися в деталі і ми будемо продовжувати шукати креативних способів, аби збільшувати індустріальну потужність. Ми продовжимо боротися за верховенство права для того, щоб Україна зберегла свій суверенітет. І ми будемо непохитні стільки, скільки цього буде потрібно", – додав Остін.

Раніше повідомлялося, що на наступній зустрічі у форматі "Рамштайн" обговорять посилення української протиповітряної оборони, надання боєприпасів та передачу винищувачів F-16.

Засідання почнеться з того, що Україна озвучить нагальні потреби та розкаже про перебіг подій на фронті. Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

В Пентагоні очікують, що пріоритетними темами залишаться посилення наземної протиповітряної оборони та забезпечення військових боєприпасами.

Зараз ви читаєте новину «Остін назвав ключову тему засідання "Рамштайн-12"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути