вівторок, 09 серпня 2022 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Ошукував переселенців і волонтерів: на Миколаївщині викрили онлайн-шахрая
4

28-річний уродженець Миколаївщини ошукував людей, розповсюджуючи фейкові оголошення про здачу квартир для переселенців і продаж амуніції.

Після отримання повної передоплати на рахунки підставних осіб аферист зникав, повідомила 9 серпня Нацполіція Миколаївської області. За скоєне чоловікові загрожує до восьми років ув'язнення.

"Злочинець розміщував об'яви про продаж військової амуніції – шоломи, розгрузки, бронежилети та інше. Постраждалі надсилали грошові кошти на карткові рахунки зловмисника, оформлені на підставних осіб. Після отримання коштів шахрай одразу зникав", – ідеться в повідомленні.

Миколаївські поліцейські викрили онлайн-шахрая
Фото: t.me/MykolaivNationalPolice
Миколаївські поліцейські викрили онлайн-шахрая
Миколаївські поліцейські викрили онлайн-шахрая
Миколаївські поліцейські викрили онлайн-шахрая

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпрі торгували автівками, краденими в ЗСУ

Конспіруючи свою злочинну діяльність, ошуканець постійно змінював місце проживання. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави.

Викрили та припинили злочинну діяльність шахрая співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області спільно зі слідчими та оперативниками Первомайської поліції.

Житель Костополя Рівненької області торгував машинами з гуманітарної допомоги, що призначалися для Збройних сил України. Чоловіка затримали й повідомили про підозру в злочині.

У Волинській області зловмисники продавали військову амуніцію, отриману як гуманітарну допомогу. Члени благодійного фонду налагодили постачання з країн ЄС гуманітарної допомоги для військових потреб. Але замість того, аби відправити допомогу на фронт, продавали її.

У Києві зловили псевдоволонтера, який у Telegram звертався до громадян із закликом про збирання коштів для ЗСУ. Зібране витрачав на власні потреби.

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили чоловіка, який продавав гуманітарну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Ошукував переселенців і волонтерів: на Миколаївщині викрили онлайн-шахрая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути