четвер, 26 листопада 2020 08:28

Виправдали рестораторку, яка на смерть збила 15-річного хлопця

Виправдали рестораторку, яка на смерть збила 15-річного хлопця
Полтавську рестораторку Наталію Саєнко визнали невинною у аварії, внаслідок якої загинув велосипедист 15-річний Артем Левченко. Фото: poltava.to

Полтавську рестораторку Наталію Саєнко визнали невинною у аварії, внаслідок якої загинув велосипедист 15-річний Артем Левченко.

Таке рішення виніс суддя Октябрського райсуду Полтави Анатолій Савченко 25 листопада, через 2 роки після трагедії. Суддя зачитував вирок упродовж 2-х годин, наприкінці яких підсудна навіть заплакала. Вона залишила судову залу одразу після оголошення вироку.

У рішенні пояснюється, що велосипедист виїхав на пішохідний перехід, хоча перетинати проїжджу частину мав, перевозячи велосипед у руках. Суддя також заявив, нібито власниця ресторанного бізнесу не могла уникнути зіткнення, передає "Полтавщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матері не стало одразу. Її сина намагалися врятувати: нові подробиці ДТП на трасі

Сторона обвинувачення наполягала на тому, що підозрювана в момент ДТП розмовляла по мобільному телефону. Натомість суд визнав таке твердження недоведеним. Тож арешт майна й посвідчення водія Саєнко було скасовано.

Водночас родичі загиблого підлітка запевняють, що "на совісті рестораторки дві смерті, оскільки напередодні засідання, вранці 24 листопада помер і дідусь Артема". Адвокат же потерпілих назвав вирок суду "прецедентним". І разом зі стороною обвинувачення планує подавати апеляцію.

Аварія сталася в листопаді 2018 року. Наталія Саєнко на позашляховику Mercedes збила на пішохідному переході велосипедиста 15-річного Артем Левченка. Відразу ж після ДТП з автомобіля зняли номери держреєстрації та забрали відеореєстратор. Після ДТП підліток 2 місяці перебував у комі. А на Різдво помер, так і не прийшовши до тями.

Зараз ви читаєте новину «Виправдали рестораторку, яка на смерть збила 15-річного хлопця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути