пʼятниця, 11 червня 2021 11:35

Поїв, грабував і намагався вбити: подробиці про "роботу" столичного стоматолога

Поїв, грабував і намагався вбити: подробиці про "роботу" столичного стоматолога
Столичного стоматолога 33-річного Володимира Ситника підозрюють у низці злочинів. Зокрема й у двох замахах на вбивства. Фото: csp.mil.gov.ua

Стоматолог 33-річний Володимир Ситник, якого вважають причетним до серії злочинів у Києві, отримав нову підозру. Окрім шахрайства, розбійного нападу, крадіжки в особливо великих розмірах і погрозах правоохоронцю, його підозрюють ще у двох замахах на вбивства. Жертвами Ситника були жінки. Одна з них – колишня теща, в клініці якої він раніше працював.

У квітні 2019-го із Ситником розлучилася дружина і забрала маленького сина. Кажуть, що незадовго до цього в чоловіка з'явилися дивні борги. Та й під час роботи в приватній клініці, де співзасновником є його теща, у Ситника виникли проблеми. Нібито працював "наліво", обманюючи своїх же родичів, пише OBOZREVATEL.

А вже з травня стоматолог "щільно взявся" за своїх пацієнтів. Як з'ясувалося під час досудового розслідування, протягом понад року лікар давав неправдиву інформацію про нібито необхідне їм лікування, а потім ніби як виконував свою роботу, але частково. Деяким "клієнтам" просто розрізав і зашивав ясна. За інформацією Київської міської прокуратури, шахрайським способом лікар "заробив" майже пів мільйона грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка померла після візиту до стоматолога

Крім того, в березні 2020 року лікар проник у житло однієї з пацієнток, забрав банківську картку, з якої потім зняв майже 80 тис. грн. І це був не поодинокий випадок. Пацієнткам стоматолог колов сильнодійні препарати, щоб "обеззброїти" і скористатися їхнім безпорадним станом. Так, у липні торік Ситник зробив дублікати ключів від квартири однієї жінки, проник у її квартиру і викрав коштовності, гроші.

Також за даними видання, стоматолог знаходив своїх жертв на вулиці. 11 вересня торік поблизу кафе біля готелю "Турист" Володимир Ситник познайомився з дівчиною. Вона зле почувалася, і тоді лікар запропонував їй випити ліки. Коли нова знайома в салоні автомобіля стала непритомніти, лікар відібрав у неї два телефони iPhone і готівку, а потім зник.

Найтяжчими в серії злочинів, які інкримінують лікарю, стали спроби вбивства двох жінок. Одна з них, 69-річна Тетяна, була його давньою пацієнткою, друга - колишня теща 52-річна Галина. Останню він вирішив відправити на той світ за допомогою ДТП - пошкодив гальмівний шланг і систему газобалонного обладнання автомобіля, на якому їздила жінка, що могло призвести до аварії та вибуху. Однак Галина, будучи за кермом, змогла зупинити машину ручним гальмом. Це врятувало їй життя.

Іншу пацієнтку стоматолог збирався вбити електричним струмом. Ситник під'єднав дроти до електроживлення напругою 220 Вт у щитку, розташованому поруч із квартирою жінки, і до металевої решітки, яка веде в тамбур. Однак жінка взялася за ту частину решітки, яка покрита фарбою й отримала не такий сильний удар.

Розслідування триває, підозрюваний залишається за ґратами.

Володимир Ситник родом із міста Остер Чернігівської області. Його мати працювала на пошті, батько – учителем фізкультури. Після закінчення школи вступив до Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця. Інтернатуру проходив у поліклініці №2 Державного управління справами. Потім деякий час лікар працював у Центральній столичній поліклініці Міністерства оборони України. Через деякий час лікар став займатися приватною практикою.

Зараз ви читаєте новину «Поїв, грабував і намагався вбити: подробиці про "роботу" столичного стоматолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути