понеділок, 07 жовтня 2019 14:00

Олексія Сердюкова намагалися посадити під цілодобовий домашній арешт

Олексія Сердюкова намагалися посадити під цілодобовий домашній арешт
Олексій Сердюков міг отримати цілодобовий арешт. Фото: Обозреватель

Полтавський Октябрський районний суд обрав міру запобіжного заходу Олексію Сердюкову — підозрюваного у скоєнні ДТП під Бричківкою, що на Полтавщині. Перелік особистих зобов'язань, передбачених запобіжним заходом, призначили 27 вересня.

Про це Gazeta.ua відомо із реєстру судових рішень.

Аварія, внаслідок якої загинула жінка, сталася ще у липні. 13 серпня Олексію Сердюкову офіційно повідомили про підозру у вчиненні цією аварії. Йому інкримінують ч.2 ст .286 ККУ про порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження. Тепер Олексію загрожує від 3-х до 8-ми років ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3-х років або без такого.

Уже у вересні слідчий та прокурор зверталися до Октябрського суду, аби зробити жорсткішим запобіжний захід Олексію Сердюкову і помістити його під цілодобовий домашній арешт. Мотив — якщо Олексію призначити більш м'який запобіжний захід, він зможе уникати поліцейських та суд, впливати на потерпілого, свідків та експертів і взагалі перешкоджати розслідуванню або виїхати з країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДТП із Сердюковим ніяк не знайдуть винних — кременчужани мітингують у Полтаві (фото)

Проте клопотання відхилили. Відмову аргументували недостатніми доказами вищезазначеного. Також адвокат Олексіянадав судді довідку про те, що його підзахисний зараз прикутий до ліжка і не пересувається самостійно.

Володимир Бугрій обрав для Олексія Сердюкова особисте зобов'язання. Тож до 13 жовтня Олексій має прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду, на визначений ними час, не відлучатися з Полтави без дозволу слідчого, прокурора, а після закінчення досудового розслідування — суду. Також Олексій Сердюков зобов'язаний повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним, окрім як за ініціативою слідчого або прокурора.

У разі порушення вимог Олексію загрожує штраф від 500 до 4000 гривень та жорсткіший запобіжний захід.

Зараз ви читаєте новину «Олексія Сердюкова намагалися посадити під цілодобовий домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути