Ексклюзиви
неділя, 17 березня 2024 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти захопили Тоненьке та Невельське - ISW

Російські окупанти, ймовірно, захопили Тоненьке, що на захід від Авдіївки, та Невельське на південний захід від міста.

Про це свідчать супутникові знімки, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 15 березня, показують, що російська бронетехнічна колона нещодавно просунулася на захід від Тоненького. А додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 16 березня, показують, що підрозділи російської 110-ї ОМСБр (так званої ДНР) просуваються до Невельського.

Автор: nderstandingwar.org
  Супутникові знімки фіксують просування росіян під Авдіївкою
Супутникові знімки фіксують просування росіян під Авдіївкою

Аналітики нагадують, що міноборони РФ ще 12 березня заявило про нібито захоплення Невельського. А один з російських мілблогерів стверджував, що війська просунулися в Бердичі на північний захід від Авдіївки та між Бердичами й Орлівкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Україну ракетами та дронами - результати роботи ППО

Позиційні бої тривали на захід від Авдіївки в районі Семенівки та на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Новокалинового. Під Орлівкою діють підрозділи чеченського батальйону "Захід-Ахмат".

Командир українського батальйону, який діє поблизу Авдіївки, заявив 15 березня, що російські війська в цьому районі впроваджують новації та змінюють класичні "м'ясні атаки" на штурми з використанням бронетехніки, щоб збільшити та підтримувати постійний тиск на українські сили.

Аналітики також наводять слова українського командира, що російські сили атакують кількома "дивізіями". Ймовірно, маються на увазі елементи дивізій, які навряд чи будуть укомплектовані та оснащені в повній мірі. Російські сили прагнуть досягти чисельної переваги над українськими у співвідношенні десять до одного на Авдіївському напрямку. Військовий також зазначив, що українські сили "сповільнили просування росіян, але не можуть з упевненістю сказати, що ситуація стабільна".

Російські загарбник минулої доби активно намагалися прорвати українську оборону в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Водяного Донецької області. Ворог також атакував біля Авдіївки. Про це вранці 17 березня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На Авдіївському напрямку, українськими захисниками відбито 11 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти захопили Тоненьке та Невельське - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути