Ексклюзиви
неділя, 18 вересня 2022 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти виловлюють чоловіків на вулицях – Гайдай про ситуацію на Луганщині

Окупанти виловлюють чоловіків на вулицях – Гайдай про ситуацію на Луганщині
Скупчення військової техніки ворога видно майже у всіх населених пунктах Луганщини. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщині росіяни будують оборонні споруди. Скупчення військової техніки ворога видно майже в усіх населених пунктах області.

А через значні втрати під час відступу з Харківщини окупанти продовжують відловлювати чоловіків на вулицях. Про це 18 вересня повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, скупчення ворожої техніки бачили у Троїцькому, Сватовому, Рубіжному й Попасній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час відступу з Харківщини російські підрозділи втратили половину військових

"Навіть у вихідні в Луганську, Сорокиному, Довжанську, Ровеньках, Антрациті, Хрустальному та інших містах військові РФ продовжують виловлювати чоловіків. Через відсутність інтернету місцеве населення майже не має поточної інформації з фронту. Тому окупанти не втрачають можливості маніпулювати громадською думкою", – зазначив Гайдай.

Але втрати загарбників настільки великі, що їм вдається лише приховати точну кількість загиблих. А переповнені лікарні й морги місцеві жителі бачать щодня.

"Під час відступу окупантів з Харківської області лише підрозділи 11-го армійського корпусу зі складу балтійського флоту збройних сил РФ втратили більш ніж половину особового складу й понад 200 одиниць військової техніки", – додав Гайдай.

Із 6 вересня в результаті наступальної операції на Харківщині звільнено 3800 кв. км, понад 300 населених пунктів, близько 150 тис. населення, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Понад 90% особового складу втратила у війні проти України 64-та окрема мотострілецька бригада Східного військового округу РФ. Це з урахуванням знищених окупантів, а також поранених, дезертирів і тих, хто звільнився, відмовляючись брати участь у бойових діях, повідомляє Генштаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти виловлюють чоловіків на вулицях – Гайдай про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути