неділя, 03 квітня 2022 06:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти відмовляються воювати. Кремль проводить агітацію у "своєму стилі" - Генштаб

Окупанти відмовляються воювати. Кремль проводить агітацію у "своєму стилі" - Генштаб
Морально-психологічний стан особового складу противника на вкрай низькому рівні. Фото: Генштаб

Збройні сили РФ продовжують збройну агресію проти України. Триває відведення окупаційних військ на окремих напрямках.

Морально-психологічний стан особового складу противника та рівень мотивації залишається на вкрай низькому рівні, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Командири різних рівнів третьої мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу відмовляються від участі в бойових діях. Крім того, військовослужбовці масово пишуть рапорти на звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія допоможе розслідувати Україні всі звірства окупантів у Бучі та інших містах - МЗС

"Особовий склад двох батальйонно-тактичних груп четвертої військової бази зі складу 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу відмовився брати участь у бойових діях на території України. Сплановано їх повернення до пунктів постійної дислокації. Для поповнення втрат особового складу російське керівництво здійснює агітацію цивільного населення щодо вступу до лав збройних сил. Такі заходи проводять як на території РФ, так і на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та автономної республіки Крим", - йдеться у повідомленні.

Російсько-окупаційні війська вирішили змінити тактику та відійти на південь та схід України. Всі інші території вони мають залишити. Саме на зазначених територіях росіяни спробують окопатися і поставити ППО, щоб знизити свої втрати. Крім того, РФ не дасть організувати партизанську мережу на роки вперед та спробує знизити тиск на суспільну думку своїх громадян.

Росія зосередиться на взятті під контроль Донбасу та інших регіонів на сході України з датою на початок травня. Путін планує перемогу на 9 травня.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти відмовляються воювати. Кремль проводить агітацію у "своєму стилі" - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути