понеділок, 18 липня 2022 07:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вдарили по Нікополю з РСЗВ: перші подробиці
3

Дніпропетровщину в ніч проти 18 липня знову обстріляли російські окупанти.

Ворог кілька разів за ніч ударив із реактивних систем залпового вогню по Нікополю, повідомив уранці в понеділок голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко в Telegram.

"Скерували понад 60 снарядів на житлові квартали та міську інфраструктуру. Поранена одна людина. Це 75-літня жінка. Вона у лікарні. Зруйновані до 10 приватних житлових будинків. Пошкоджено водопровід та газопровід на одній із вулиць. Зачепило лікарню, промислове та енергетичне підприємства, порт", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 38 год. гасили пожежу на підприємстві в Дніпрі: багато жертв

На місці працюють фахівці різних служб. Відновлюють понівечені мережі та з'ясовують масштаби руйнувань.

Росіяни обстріляли Нікополь Дніпропетровської області
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA
Росіяни обстріляли Нікополь Дніпропетровської області
Росіяни обстріляли Нікополь Дніпропетровської області

На решті територій області ніч минула спокійно. Є неперевірена інформація щодо "прильотів" у межах Червоногригорівської територіальної громади, повідомив начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

"По Нікополю уточнюються масштаби руйнувань. На цю хвилину єдина постраждала з пораненням госпіталізована, загиблих не виявлено. На інших територіях спокійно. Техніка, жива сила окупантів та бойові дії у межах району відсутні", – написав він.

За межами міста Енернодар Збройні сили України били по окупантах у відповідь. Є дані про вражені ворожі РСЗО, додав Євтушенко.

Окупанти вдарили по Нікополю не вперше. Уранці 16 липня російська армія вдарила з "Градів" по житлових кварталах міста. Зафіксували майже 15 прильотів. Пошкоджено будівлю школи, училища, понад 10 п'ятиповерхових житлових будинків. Постраждала одна людина, ще двоє опинилися під завалами. По місту виявлено боєприпаси, які не здетонували.
15 липня окупанти знову атакували Дніпро. У місті пролунало щонайменше чотири вибухи. Почалася масштабна пожежа. Ракети влучили по промисловому підприємству й по жвавій вулиці поряд. Загинули щонайменше троє людей, 16 поранені. Серед загиблих – водій автобуса міського маршруту. Він завершив роботу та їхав у парк. Також внаслідок обстрілу згоріла автівка, за попередньою інформацією, у ній були мирні мешканці.
Зараз ви читаєте новину «Окупанти вдарили по Нікополю з РСЗВ: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути