неділя, 11 вересня 2022 22:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти ударили по критичній інфраструктурі: у областях зникає світло і вода. Є жертви
Оновлено
4

У неділю, 11 вересня, внаслідок обстрілу російських окупантів по всій Сумщині впала напруга у електромережі.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький в Telegram. Також стало відомо, що проблеми з електрикою відбуваються одразу в декількох областях: в Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Полтавській, Донецькій і Запорізькій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники у паніці тікають з Харківщини та міста Сватове на Луганщині

Повідомляється, що це пов'язано з ударами окупантів по критичній інфраструктурі.

"Сумщина: впала напруга у електромережі по всій області. Рекомендую по можливості вимкнути електроприлади та ін. побутову техніку для уникнення її пошкодження", – попередив Живицький.

За його словами, електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардувань у березні.

"Через влучання ворожого снаряду у електростанції Харківської та Дніпропетровської області, в нашому регіоні спостерігається нестабільність мережі електропостачання. Можливе просідання напруги. Спеціалісти вирішують проблему", – повідомив мер Кременчука Віталій Малецький в Telegram.

Він також написав про можливі перебої у водопостачанні в місті.

"Можливі перебої у водопостачанні в місті Кременчуці, через нестабільність мережі електропостачання у Полтавській, Харківській та Дніпропетровській областях", - додав Малецький.

Також про проблеми зі світлом повідомили в Дергачівській громаді на Харківщині.

"Шановні громадяни! На даний момент територія громади повністю знеструмлена у зв'язку з тим, що окупанти вдарили по об'єктам критичної інфраструктури! Будь ласка, зберігайте спокій. Харківобленерго вде працює над вирішенням цього питання!" – ідеться у повідомленні.

Момент удару по інфраструктурному об'єкту Харкова вдалося зафіксувати на відео.

Окупанти ударили по критичній інфраструктурі: у областях зникає світло
Фото: Соцмережі
Окупанти ударили по критичній інфраструктурі: у областях зникає світло
Окупанти ударили по критичній інфраструктурі: у областях зникає світло
Окупанти ударили по критичній інфраструктурі: у областях зникає світло

ОНОВЛЕНО на 20:54

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко підтвердив удар росіян по енергетичній інфраструктурі області.

"Деякі міста та громади області залишилися без світла. Росіяни ударили по енергетичній інфраструктурі. Не можуть змиритися з поразками на полі бою. Та ми впораємося. Уже працюють усі служби. Відновимо все з максимально можливою швидкістю", - йдеться у дописі Резніченка.

У свою чергу очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов також заявив про удар росіян по критичній інфраструктурі Харкова та області.

"У деяких населених пунктах немає електро- та водопостачання. На місцях влучань виникли пожежі, рятувальники Обласного управління ДСНС локалізовують загорання. Усі профільні служби працюють на місцях та усувають пошкодження. Просимо жителів Харківщини зберігати спокій", – повідомив Синєгубов.

Заступник голови ОП Кирило Тимошенко показав відео пожежі на одному з об'єктів критичної інфраструктури Харківщини. На місці працюють ДСНС.

"Щонайменше одна людина загинула внаслідок обстрілу об'єкту інфраструктури Харкова, сказав "Суспільному" заступник начальника ДСНС Харківщини Анатолій Торяник.

Ще одну людину продовжують шукати.

У місті Кременчук на Полтавщині почули звуки вибухів.

Мешканців міста закликали залишатися в укриттях. Про це ввечері 11 вересня повідомив мер Віталій Малецький.

"Чути звуки вибухів. Очікуйте на офіційну інформацію. Залишайтесь в укриттях", – написав. Згодом мер повідомив: працює ППО.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти ударили по критичній інфраструктурі: у областях зникає світло і вода. Є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути