неділя, 20 листопада 2022 07:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти спробували наступати на Донбасі ‒ чим закінчились атаки

Окупанти спробували наступати на Донбасі ‒ чим закінчились атаки
Українські військові успішно відбили атаки російських загарбників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони України, укріплюють в інженерному відношенні лінії оборони.

На окремих напрямках фронту росіяни продовжують вести наступальні дії. Про це вранці 20 листопада повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне і Кліщіївка на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекидає виведені з Херсонщини війська у три області – ISW

"Підтверджено результати вогневого ураження підрозділами Сил оборони скупчень живої сили противника 18 листопада у населених пунктах Василівка, Новобогданівка, Михайлівка та Комиш-Зоря на тимчасово зайнятій території Запорізької області. Втрати окупантів становлять понад 160 осіб пораненими. Знищено близько 10 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів. Інформація щодо загиблих уточнюється", ‒ йдеться у повідомленні Генштабу.

Окрім того, минулої доби українські воїни збили ворожий безпілотник типу "Орлан-10" та уразили пункт управління і склад боєприпасів противника.

Генштаб Збройних сил України не виключає збройних провокацій ворога на державному кордоні. У прикордонних з Україною районах Брянської та Курської областей Росії окупанти утримують свої підрозділи. Про це йдеться у зведенні українського командування вранці 20 листопада.

Російські загарбники намагаються посилити позиції на окупованих територіях України. Окупанти закріплюються в окупованих Луганській, Донецькій та східній частині Запорізької областей за рахунок особового складу, відведеного з Херсонської області, та мобілізованих військовослужбовців, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Окупанти спробували наступати на Донбасі ‒ чим закінчились атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути