понеділок, 02 травня 2022 19:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти продовжують обстрілювати позиції ЗСУ з території Росії - Генштаб

Окупанти продовжують обстрілювати позиції ЗСУ з території Росії - Генштаб
Російські загарбники не припиняють обстріли українських військ і цивільних об'єктів на території України. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники не припиняють обстріли українських військ і цивільних об'єктів, що розташовані недалеко від українського кордону з території РФ.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у Facebook.

Також ворог продовжує підготовку резервів, аби в подальшому перекидати їх в райони оперативного призначення на території України.

"Для посилення угруповання окупанти здійснюють переміщення до визначених районів підрозділів ствольної та реактивної артилерії", - зазначають у Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав суму збитків, заподіяних Росією Україні

Щоб вдосконалити транспортну інфраструктуру, ворог здійснив наведення понтонно-мостової переправи через річку Сіверський Донець. А в Бєлгородській області країни-окупантки триває зосередження резервів окупантів для ведення боїв у Східній операційній зоні.

Росіяни і надалі завдають ракетно-бомбових ударів по об'єктах у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях.

"На Слобожанському напрямку угруповання ворога зі складу 6-ї загальновійськової армії, берегових військ балтійського та північного флотів продовжують обстріли міста Харкова. На Ізюмському напрямку тривають наступальні дії противника у напрямках Ізюм – Барвінково та Ізюм – Слов'янськ", - додає пресслужба Генштабу.

На тимчасово зайнятих ворогом територіях росіяни поширюють дезінформацію про примусову мобілізацію в Україні. Загарбники поширюють серед мешканців дезінформацію про нібито загальну примусову мобілізацію всіх чоловіків, які в'їжджають на підконтрольну територію. Окупанти розповсюджують брехню на своїх блокпостах.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти продовжують обстрілювати позиції ЗСУ з території Росії - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути