понеділок, 30 січня 2023 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти почали "заповнювати" паузи між масованими ракетними ударами – Гуменюк

Окупанти почали "заповнювати" паузи між масованими ракетними ударами – Гуменюк
Росія змінила тактику в ракетних обстрілах України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія у перервах між масованими ракетними атаками почала обстрілювати Україну точково.

Таким чином країна-терористка заповнює паузи між масштабними ударами. Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини" 30 січня, передає Gazeta.ua.

"Навіть після масованих ракетних атак, коли всі вже звикли, що можна взяти певну паузу в 10-12 діб, поки вони будуть готуватися, – ворог не дрімає і почав тероризувати нас такими невеличкими повітряними атаками", – сказала Гуменюк.

Додала, що Росія сьогодні хоч і зменшила корабельне угруповування у Чорному морі до 11 суден, але тримає напоготові три ракетоносії з 20 "Калібрами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпека з моря: Росія націлила на Україну два десятки ракет

"Це говорить про те, що вони продовжують тримати тиск на населення і абсолютно не виключаються точкові ракетні удари. Скоріш за все, через погоду застосувати дрони їм не вдасться, але розслаблятися не слід. Буває, що вночі вщухає поривчастість вітру, і саме ніч вони використовують для застосування Shahed", – додала вона.

Гуменюк підтвердила, що росіяни останнім часом почали менше використовувати при атаках "Калібри", оскільки їх запаси виснажуються. Але ворог запускає інші ракети, яких ще вдосталь.

Також вона зазначила, що Росія змінила тактику ракетних ударів. Зокрема, окупанти намагаються ослабити нашу протиповітряну оборону: спершу запускають дрони-камікадзе, а потім ракети.

За словами чиновниці, результативність сил і засобів ППО України зросла до 75-80% в протидії саме масованим ракетним атакам.

"Вони відстежують і бачать результативність нашої ППО. Вони вишукують тактику, коли зможуть знизити цей процент протидії нашої протиповітряної оборони. Тому вони дешевші Shahed використовують першими хвилями, щоб розвідати і знищити засоби ППО і виснажити систему спостереження, а вже потім запускають ракетні атаки", – пояснила речниця.

Уранці 26 січня Росія почала завдавати масованого ракетного удару.12-го за рахунком після великого нападу. Вибухи лунали в низці областей і Києві. На 15:00 26 січня було відомо про загибель 11 людей, стільки ж поранених, за даним ДСНС.

Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного й морського базування. ППО знищила 47 ракет, 20 з них в районі столиці, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Частина незбитих ракет влучила в об'єкти енергетики. Загарбники хочуть спричинити системний збій в енергосистемі України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Масштабна повітряна тривога тривала безперервно понад 4 год. Згодом окупанти спробували повторно атакувати південь України.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти почали "заповнювати" паузи між масованими ракетними ударами – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути