вівторок, 17 серпня 2021 10:07

Окупанти обшукують помешкання кримських татар - Денісова

Сьогодні, 17 серпня, п'ять будинків кримських татар обшукують у Сімферопольському, Бахчисарайському, Балаклавському й Нахімовському районах тимчасово окупованого Криму.

"У селищі Строганівка в Сімферопольському районі працівники російських центру протидії екстремізму, ФСБ та ОМОН обшукують будинок місцевого імама Раіфа Февзієва. Адвоката до помешкання не пускають", - повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії засудили фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір": дістали від 12 до 18 років в'язниці

Також обшукують будинки місцевих активістів Джаббара Бекірова в селі Тернівка в Балаклавському районі Севастополя, Заура Абдуллаєва в селі Холмівка в Бахчисарайському районі, Рустема Таїрова в селі Повороте Нахімовського району Севастополя та в селі Фруктове в Рустема Мурасова.

Не перше країна-окупант переслідує та залякує кримських татар. Обшуки в помешканнях громадян України є грубим порушенням міжнародних норм, наголосила омбудсменка.

Автор: Кримська солідарність
  РФ вдається до переслідування та залякування кримських татар
РФ вдається до переслідування та залякування кримських татар
У лютому 2021 року в окупованому Криму російські силовики влаштували масові обшуки в будинках кримських татар у Сімферополі, Севастополі, Бахчисараї та Радянському районі півострова.
Після російської анексії Криму навесні 2014-го на півострові регулярно відбуваються обшуки в незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".
Зараз ви читаєте новину «Окупанти обшукують помешкання кримських татар - Денісова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути