Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2022 14:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на очах у дівчини зґвалтували й убили її матір і молодшу сестру

Окупанти на очах у дівчини зґвалтували й убили її матір і молодшу сестру
Жертва окупантів звернулася на спеціальну телефонну лінію, аби конфіденційно отримати психологічну допомогу. Фото: pixabay.com

В Україні з'являються нові свідчення звірств і статевих злочинів російських окупантів щодо жінок та дітей.

На Київщині воєнні злочинці Російської Федерації не зґвалтували 17-річну дівчину, мовляв вона не красива, але натомість вбили та зґвалтували її мати та неповнолітню сестру, заявила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на пресбрифінгу, передає Gazeta.ua.

"В Ірпені троє рашистських окупантів на очах дівчини зґвалтували її маму та молодшу 15-річну сестру. З особливою жорстокістю били і ґвалтували. Обидві мертві. Дівчина у стані психологічного шоку чотири дні жила з трупами у будинку. Після звільнення міста змогла доїхати до бабусі. Вона розповіла, що поки вбивали рідних, її тримали і не чіпали, "бо потвора". Сказали: "живи та передай іншим", - розповіла Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти примусово вивезли в РФ групу українських дітей. Їхніх батьків вбили

Жертва окупантів звернулася на спеціальну телефонну лінію, аби конфіденційно отримати психологічну допомогу, згодом дівчина погодилася на оприлюднення тих звірств, які з її родиною вчинили росіяни. Зараз із нею працюють психологи.

Із 1 квітня від початку роботи спеціальної телефонної лінії для надання психологічної допомоги, яка утворена за підтримки ЮНІСЕФ, звернулися вже понад 400 осіб.

"Більшість звернень пов'язані зі статевими злочинами, вчиненими військовими Росії. Їхня кількість зростає кожного дня. На лінії працюють п'ять психологів, до яких вже долучаються психіатри", - додала Денісова.

У Бородянці Київської області під час її окупації зафіксовано випадки зґвалтування росіянами літньої жінки та дітей. Сексуальних злочинів, напевно, більше, ніж про це відомо зараз. І вони не мають терміну давності для притягнення до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на очах у дівчини зґвалтували й убили її матір і молодшу сестру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути