четвер, 29 березня 2012 13:07

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Оксані Макар завтра мали пересаджувати спеціально вирощену штучну шкіру

Оксані Макар завтра мали пересаджувати спеціально вирощену штучну шкіру
О 7.30 стан Оксани Макар погіршився. Фото: golos-ru.com

Завтра Оксані Макар планували зробити одну із найбільших операцій з пересадки шкіри. На ушкоджені частини тіла збиралися накласти і приживити спеціально вирощену штучну шкіру.

"З першої хвилини, коли я побачив Оксану, я розумів, що її травми несумісні з життям. Але вона жила. Тому ми робили все, аби підтримати її. Вчора її стан покращився, температура впала до 38, я розпорядився помити їй голову. Таку процедуру призначаємо тільки тим пацієнтам, які впевнено йдуть на поправку. Ми готували її до наступної операції", - сказав завідуючий опікового центру донецького Інституту невідкладної і відновлюючої хірургії професор Еміль Фісталь.

Але сьогодні о 7.30 стан Оксани Макар погіршився. У неї почалася легенева кровотеча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики радили матері Оксани Макар покликати священика, але та не захотіла

"Причиною став сепсис. Тканини легень від отриманих ушкоджень просто розпадалися. Через деякий час у неї зупинилося серце. Ми проводили реанімаційні заходи, вводили внутрішньо сердечно препарати, зробили три дефібриляції. Та все було безуспішно. В її організмі відбулися незворотні процеси. Всі лікарі дивувалися, що вона взагалі живе. Її душили, вона всю ніч пролежала гола на морозі, ганчірки навколо неї тліли і все тіло обгоріло. Та кожен із цих факторів для іншої людини був би смертельним, а вона вижила", - зауважив Фісталь.

Нагадаємо, 8 березня, в кафе "Рибка" 18-річна Оксана познайомилася із 24-річним Максимом Присяжнюком, 23-річним Євгенієм Краснощоком та 22-річним Артемом Погасяном.

Вони пішли на квартиру до Максима, через дорогу від кафе. Там дівчину зґвалтували і придушили. Непритомну віднесли на будівельний майданчик, неподалік дому.

Кинули в яму зі сміттям та підпалили. Наступного дня чоловік, який прийшов забрати машину зі стоянки, почув стогін. Викликав міліцію. Обгорілу голу Оксану знайшли в ямі із тліючим сміттям та відвезли до лікарні. Дівчині ампутували праву руку.

Більше читайте у п'ятничному номері "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Оксані Макар завтра мали пересаджувати спеціально вирощену штучну шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути