Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2022 11:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вдарили по Харкову з областю: є загиблі й поранені

Окупанти вдарили по Харкову з областю: є загиблі й поранені
Вночі ворог завдав ракетного удару по місту Золочів. Фото: t.me/synegubov

За останню добу росіяни знову обстрілювали Харків та область. Щонайменше двоє харків'ян поранені.

Ворог гатив також по селах і містах Харківського, Лозівського, Чугуївського та Ізюмського районів, повідомив 3 червня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram. У Чугуєві внаслідок обстрілу загинув мирний мешканець, ще двоє поранені.

"Ворог розраховував легко і швидко захопити Харківщину, але кожен день нашої боротьби довів, що Харківська область незламна. Ми відігнали окупантів від Харкова, звільнили 23 населені пункти області, і не зупинимо боротьбу, допоки остаточно не виженемо росіян із нашої землі! Ворог не гребує терористичними методами і підступно б'є по мирному населенню", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 20 "прильотів": ворог вдарив по Сумщині з території РФ

В селищі Катеринівка Лозівського району двоє людей поранені. Ще один - у Балаклійській громаді. В селі Циркуни внаслідок обстрілів пошкоджено приватні будинки, господарчі споруди й ангар із зерном. Пошкоджені також приватні автівки.

Вночі ворог завдав ракетного удару по місту Золочів. Там пошкоджені житлові будівлі, постраждалих немає.

"Попри обстріли в області проводяться роботи з відновлення пошкодженої критичної інфраструктури. Відновлюється газопостачання в Золочеві, Дергачах та Вільхівській громаді. На Ізюмському напрямку гаряче - ворог готує умови для чергової спроби наступу. Наші захисники готові до будь-якого розвитку подій, тримають позиції, завдають ворогу суттєвих втрат. Ми пишаємося Збройними силами, які 100 днів тримають оборону", - додав Синєгубов.

Вночі російські окупанти обстріляли Київський і Слобідський райони Харкова. На Салтівці снаряд влучив у будівлю школи. Загинула жінка, один чоловік зазнав поранення. Ще троє жінок, що перебували в школі, врятовані працівниками ДСНС.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вдарили по Харкову з областю: є загиблі й поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути