пʼятниця, 17 червня 2022 08:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти рапортують про запуск поїздів із Криму до Херсонщини та Запоріжжя

Окупанти рапортують про запуск поїздів із Криму до Херсонщини та Запоріжжя
З окупованих районів Запорізької та Херсонської області, зокрема Мелітополя та Херсона, пустять пасажирські потяги до Криму. Фото: ілюстративне, Укрзалізниця

Російська окупаційна "влада" вирішила створити залізничне сполучення між Кримом та частинами Херсонщини та Запоріжжя. Ідеться про три вагони, які возитимуть по 160 пасажирів.

Запуск тестових рейсів планують 1 липня, повідомив так званий голова окупованого Росією півострова Сергій Аксьонов, передає росЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аксьонов визнав, що окупанти крадуть українське зерно

"Мелітопольське депо, Херсонське депо. Завдання запустити сполучення. Поки що плануємо, що ходитиме одна пара тестова. З 1 липня плануємо три вагони: 160 пасажирів в один бік, 160 – в другий", – сказав Аксьонов.

Також він анонсував розширення пропускних пунктів на кордоні з Кримом. Зараз людям, які виїжджають з окупованого півострова, доводиться стояти в чергах цілодобово. На в'їзді до Криму тягнуться такі самі черги.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон було захоплено майже на 60%.

Ворог відкрито говорить про плани захопити місто Запоріжжя. Зокрема про це заявляв перший заступник так званої "військово-цивільної адміністрації" Запорізької області Артем Шарлай.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти рапортують про запуск поїздів із Криму до Херсонщини та Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути