Ексклюзиви
субота, 18 лютого 2023 05:25

Окупанти продовжують тиснути на східних кордонах - карти бойових дій оновили

Українські військові відбили кілька атак окупантів у районі Вугледару Донецької області.

А також завдали ряд точних ударів по центрах логістики російських військ у Херсонській області, йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни масовано накрили вогнем міста і села України: які наслідки

Автор: understandingwar
  ЗСУ стримують ворога на південно-східних рубежах
ЗСУ стримують ворога на південно-східних рубежах

Окупанти 17 лютого продовжували наступати на рубежі між Сватовим та Кремінним. Російські терористи обстріляли Гряниківку (55 км на північний захід від Сватового), Синківку (45 км на північний захід від Сватового) та Стельмахівку (15 км на північний захід від Сватового).

Російський блогер наголосив, що українські сили на північний захід від Сватового в районі Куп'янська зосереджені на підготовці до оборони. Війська РФ також продовжували наступальні операції у районі Кремінної. Російські блогери повідомляли про позиційні бої на захід від Кремінної, в районі Ямполівки (17 км на захід від Кремінної) і в Серебрянському лісництві (8 км на південь від Кремінної).

Автор: understandingwar
  ЗСУ готуються обороняти Харківщину
ЗСУ готуються обороняти Харківщину

Російські війська продовжували атакувати довкола Бахмута. Опубліковані 17 лютого кадри з геолокацією, на яких українська бойова броньована машина веде вогонь за російськими позиціями на північному сході Бахмуту, показують, що російські сили трохи просунулися у напрямку до центру Бахмута.

За даними росЗМІ, бойовики ПВК "Вагнера" в ніч на 16 лютого вирушили до Парасковіївки з трьох сторін і ведуть запеклі бої навколо населеного пункту.

Російські сили також продовжували наземні атаки у районі Авдіївка-Донецьк 17 лютого. Крім того, ЗСУ успішно відбили атаки російських військ у районі Вугледару (30 км на південний захід від Донецька). Російський блогер заявив, що війська РФ завдали наземних ударів у районі Новосілки (65 км на південний захід від Донецька) та Пречистівки (35 км на південний захід від Донецька), таким чином намагаючись просунутися на південь від Вугледару.

Автор: understandingwar
  Атаки ворога захлинулися в районі Вугледару
Атаки ворога захлинулися в районі Вугледару

На кадрах із геолокацією, опублікованих 17 лютого, видно, як українські сили завдають удару по російському танку під мостом біля Каховської ГЕС. Російські джерела стверджують, що 17 лютого українські сили завдали удару безпілотником по Криму.

Також 17 лютого російські сили продовжували обстріл українських позицій на захід від Гуляйполя, а також у Херсонській та Миколаївській областях. Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська завдали удару по Херсону та його околицях.

ЗСУ продовжують завдавати ударів по російській логістиці на лівому березі Херсонської області. Українські війська завдали авіаударів районами зосередження російських військ у Голій Пристані та Піщанівці та знищили п'ять складів боєприпасів, а також спостережний пункт, деякі з яких знаходилися на островах Дніпра.

Автор: understandingwar
  Українські війська завдали авіаударів по районами зосередження російських військ у Голій Пристані та Піщанівці.
Українські війська завдали авіаударів по районами зосередження російських військ у Голій Пристані та Піщанівці.
Збройні сили України готуються до ймовірного російського наступу в районі Куп'янська на Харківщині та Кремінної в Луганській області.
ЗСУ зосереджуються та зміцнюють позиції на східному фронті.
Ситуація в Харківській та Луганській областях залишається напруженою. Бої на Донбасі також тривають.
Зараз ви читаєте новину «Окупанти продовжують тиснути на східних кордонах - карти бойових дій оновили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути