Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2022 14:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти готуються оборонятися на підступах до Каховської ГЕС

Окупанти готуються оборонятися на підступах до Каховської ГЕС
Окупанти посилили підступи до дамби греблі Каховської ГЕС. Фото: eastnews.ua

Окупанти посилили фортифікаційні споруди на підступах до Каховської ГЕС.

Також помітний рух окупантів у Наддніпрянському. Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань під час брифінгу 9 листопада, пише Gazeta.ua.

"Посилили особовим складом Козацьке і Веселе. Це на підступах до дамби греблі Каховської ГЕС. Також сьогодні з'явилася інформація, що окупанти посилили фортифікаційні споруди в Наддніпрянському", – пояснив Хлань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не підірвані мости й зняті триколори: Андрусів назвав єдину ознаку, що вкаже на відступ росіян із Херсона

Це посилення окупанти роблять для того, щоб забезпечити відхід своїх частин із лінії фронту.

"Можна казати про те, що під натиском наших Збройних сил окупанти готуються і роблять все можливе, щоб це був не абсолютний провал фронту. А щоб це виглядало начебто як плановий відступ від лінії фронту", – додав Хлань.

9 листопада стало відомо, що одразу кілька мостів на правому березі Херсонської області зруйновані в результаті підривів. Відомо про підрив Дар'ївського, Тягинського та Нововасилівського мосту в тилу російських військ.

Окупанти підривають абсолютно всі мости, які є на правобережній частині Херсонщини. Таким чином вони формують собі відхід і пробують пригальмувати просування Збройних сил України, пояснила місцева влада.

3 листопада стало відомо, що в Херсоні з будівлі Херсонської облдержадміністрації зник російський прапор. Також повідомлялося, що росіяни залишили свої блокпости в Чорнобаївці, Степанівці та Білозерці на Херсонщині.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти готуються оборонятися на підступах до Каховської ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути