Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2018 17:52

Офіс угорців в Ужгороді спалили поляки

Поліція Закарпаття, що розслідує підпал будинку Товариства угорської культури Закарпаття, вважають причетними двох поляків - членів радикальної організації "Фаланга".

Це стало відомо з рішень слідчих суддів Ужгородського міськрайонного суду, повідомляє PolUkr.NET.

Під підозрою Андріан Марглевський і Томаш Рафал Шимковяк.

Відомо, що 4 лютого 2018 року о 4:20 двоє осіб кинули "коктейль Молотова" у фасад будинку Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) в Ужгороді за адресою Православна Набережна, 5. Упевнившись у підпалі будинку, вони зникли з місця події. Пожежу невдовзі загасили. Також на фасаді будинку слідчі виявили намальовану нацистську свастику.

Автор: ko.net.ua
  Будинок Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) в Ужгороді за адресою Православна Набережна, 5.
Будинок Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) в Ужгороді за адресою Православна Набережна, 5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антибандерівський закон викличе антипольські настрої в Україні - Дещиця

Того ж дня відкрили кримінальне провадження за діями, що "спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образу почуттів громадян", а також вчинення "умисного знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах" шляхом підпалу.

14 лютого голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив у присутності керівництва генконсульства Угорщини в Ужгороді та керівництва ТУКЗ, що особи винних у злочині осіб встановлено. Ними виявились "двоє молодих хлопців із праворадикальної організації однієї з країн Євросоюзу", які приїхали в Україну через пункт пропуску "Ужгород" на словацько-українському кордоні.

Після спроби підпалу офісу ТУКЗ, вони виїхали з України вранці, через той же пункт-пропуску. На сьогодні, ці особи ще не оголошені в розшук.

У Польщі політики занадто багато уваги приділяють історії України, вважає директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Так він прокоментував слова прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, який порівняв гетьмана Богдана Хмельницького із Адольфом Гітлером.

Зараз ви читаєте новину «Офіс угорців в Ужгороді спалили поляки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути