Ексклюзиви
понеділок, 14 грудня 2015 14:16

Одна з працівниць української бібліотеки у Москві зникла

Одна з працівниць української бібліотеки у Москві зникла
Тетяна Мунтян

Завідувач відділу комплектування Бібліотеки української літератури у Москві Тетяна Мунтян, у якої сьогодні проводився обшук, не виходить на зв'язок.

Про це повідомила співробітник бібліотеки Ганна Павлюкова, передає "УНІАН".

"Ні її чоловік, ні її адвокат, ні я не можемо знайти Тетяну Мунтян. Телефон домашній не відповідає, мобільний телефон їй відключили в ході обшуку", - сказала Павлюкова.

За словами Павлюкової, з 7-ї години ранку в її помешканні теж проводився обшук. Слідчі вилучили методичну інструкцію із роботи з екстремістськими матеріалами, акти про списання книг, флеш-пам'ять, на якій зафіксований обшук від 28 жовтня, де співробітники прийшли в Бібліотеку з рюкзаками та сумками. Також вилучено брошуру про правові аспекти Голодомору в Україні, яка не є екстремістською.

Нагадаємо, московська поліція 28 жовтня провела обшук у Бібліотеці української літератури, де "знайшла" націоналістичну літературу. Директора бібліотеки Наталію Шаріну 30 жовтня відправили під домашній арешт строком на два місяці. Її підозрюють у поширенні "екстремістської літератури".

Сьогодні, 14 грудня, слідчі проводили обшуки в дочки Шаріної та свідків у справі проти директора БУЛ – Павленко і Мунтян.

Зараз ви читаєте новину «Одна з працівниць української бібліотеки у Москві зникла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути