четвер, 12 травня 2022 13:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Один вибрався з могили: на Чернігівщині окупанти розстріляли трьох братів
9

Мешканця села на Чернігівщині Миколу Куліченка розстріляли окупанти разом із двома братами й поховали їх в одній могилі.

Чоловіку вдалося вижити й буквально вибратися з-під землі, передає Суспільне з посиланням на розповідь чоловіка.

Микола Куліченко
Фото: suspilne.media
Могила, яку вирили росіяни
Пилорама
Пилорама

18 березня російські загарбники прийшли в будинок до братів. Під час обшуків знайшли форму Збройних сил України та медалі їхнього діда за бойові заслуги в Другій світовій війні. Це й стало причиною розправи над чоловіками.

Старшого брата Євгена вивели у двір і почали бити кийком. Пізніше всіх трьох вивезли із села й залишили в занедбаній будівлі на три дні.

"Це наша стара пилорама. Тут були ми з братами та ще поранені солдати. Через кілька діб нас повезли на розстріл. Нам зав'язали очі та руки за спиною, а потім вистрілили в голови. Спочатку старшому братові, потім молодшому - Дімі. Скинули в могилу, я впав останнім", - розповів Микола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ята країна визнала дії РФ в Україні геноцидом

У Миколи куля пройшла через щоку навиліт і не зачепила життєво важливих органів. Попри зв'язані руки й кровотечу йому вдалося вибратися з могили й дістатися найближчого села пішки.

Його прихистила місцева жителька Валентина Петрівна. Після того, як вона фактично врятувала йому життя, нагодувавши й давши відновити сили, Микола став для її сім'ї як рідний.

"Під час зустрічі ми обіймаємося, завжди раді бачити його в нас у гостях", - поділилася жінка.

У ніч на 12 травня російські окупанти вчергове атакували Чернігівщину. Декількох авіаударів завдали по об'єктах критичної інфраструктури Новгород-Сіверська. Зокрема, прилетіло в школу.

Унаслідок авіанальоту загинули три людини. Ще 14 - травмовані. Один із поранених перебуває в критичному стані, його не можна перевезти до іншої лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Один вибрався з могили: на Чернігівщині окупанти розстріляли трьох братів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути