субота, 05 листопада 2022 12:32

Одесити визначилися із долею пам'яника Катерині ІІ

Одесити визначилися із долею пам'яника Катерині ІІ
Пам'ятника Катерині II в Одесі скоро можуть демонтувати. Фото: ukrinform.ua

В Одесі завершилось онлайн-голосування щодо подальшої долі пам'ятника Катерині II. Проходило воно на платформі "Соціально активний громадянин".

Більшість учасників – 50,2% висловились за його демонтаж. А за збереження пам'ятника на своєму місці проголосували 44,5% одеситів. Міський голова Геннадій Труханов у Facebook повідомив, що винесе питання на найближчу сесію міськради.

За словами мера, він вже звернувся до профільної комісії міськради з проханням провести засідання та підготувати відповідний проєкт рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слово за СБУ та МВС ‒ Зеленський відповів на петицію щодо Труханова

"Незважаючи на війну, яка йде в нашій країні, нам вдалося дотриматися законної демократичної процедури. Попри спроби провокаторів дестабілізувати ситуацію в місті, наша громада зберегла вірність демократичним цінностям. Я вдячний кожному одеситу, який взяв участь у голосуванні", ‒ написав Труханов.

Він переконаний, що результати онлайн-голосування будуть враховані депутатами міської ради.

"Особисто я голосуватиму за демонтаж пам'ятника та перенесення його до парку імперського та радянського минулого, про ідею створення якого я розповідав кілька місяців тому. Найближчим часом у цьому питанні буде поставлено остаточну крапку ‒ у рамках загальноприйнятих демократичних норм та чинного українського законодавства", ‒ додав Труханов.

Вранці 2 листопада в Одесі на пам'ятник Катерині II надягли ковпак ката, а на руку повісили зашморг. Світлини пам'ятника почали публікувати небайдужі містяни, повідомив у середу керівник Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті Сергій Гуцалюк у Facebook.

До президента Володимира Зеленського звернулися з вимогою знести пам'ятник російській імператриці Катерині ІІ в Одесі. Петиція 13 липня назбирала необхідні голоси.

Зараз ви читаєте новину «Одесити визначилися із долею пам'яника Катерині ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути