понеділок, 18 січня 2021 14:40

Одеса у вогні: пригадуємо наймасштабніші пожежі останніх років
5

В Одесі в приміщенні готелю "Аркадія" на вул. Посмітного, 10/12 сталася смертельна пожежа 17 січня о 20:30. Спалахнуло на 3-му поверсі. Вогонь перекинувся на дах. Загалом палало близько 1,2 тис. кв. м. Двоє постояльців загинули. Ще 8 постраждали. Двоє з них – у важкому стані в реанімації.

Слідчі розглядають декілька версій причин пожежі: необережне поводження з вогнем та несправність електрообладнання. Справу розслідують як порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Призначено пожежно-технічну та судово-медичні експертизи, повідомили в обласній поліції.

Автор: od.npu.gov.ua
  В одеському готелі "Аркадія" сталася пожежа. Двоє людей загинули
В одеському готелі "Аркадія" сталася пожежа. Двоє людей загинули

Це не перший випадок займання в громадських місцях в Одесі, в яких гинули люди. Gazeta.ua пригадує наймасштабніші пожежі останніх років.

За 2019 рік в Одесі сталися 3 великі пожежі, в яких загинули 32 людини. Половина — в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Він загорівся вранці 4 грудня. У приміщенні було до 400 людей. Полум'я швидко поширилося. Через дим і високу температуру студентам і викладачам було важко знайти виходи. Дехто почав стрибати з вікон шестиповерхової будівлі. 16 людей загинули. Ще 32 отримали травми. У справі 5 підозрюваних. Це колишній керівник одеських рятувальників та 4 працівники коледжу. Справа слухається в суді.

Автор: OD.DSNS.GOV.UA
  Коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу загорівся в Одесі 4 грудня 2019-го. У приміщенні було близько 400 людей. Більшість встигли вибігти на вулицю. Дехто стрибав із вікон будівлі. 16 осіб загинули
Коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу загорівся в Одесі 4 грудня 2019-го. У приміщенні було близько 400 людей. Більшість встигли вибігти на вулицю. Дехто стрибав із вікон будівлі. 16 осіб загинули

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди благали про допомогу й стрибали з вікон: нові подробиці й відео пожежі в одеському готелі

17 серпня горів готель "Токіо Стар". Від вогню та чадного газу загинули 9 людей, ще 10 постраждали. У справі четверо підозрюваних. Один із них – співвласник готелю 48-річний Вадим Чорний, помер від коронавірусу 8 грудня торік. Слідство триває.

Автор: dumskaya.net
  Під час пожежі  одеському готелі "Токіо Стар" загинули 8 людей. Ще 10 постраждали
Під час пожежі одеському готелі "Токіо Стар" загинули 8 людей. Ще 10 постраждали

10 червня зайнявся корпус №7 Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я. Загинула медсестра та 6 пацієнтів. Справу розслідують за 4 статтями, зокрема й щодо службової недбалості.

Автор: dumskaya.net
  У обласному медичному центрі  психічного здоров'я загинула медсестра та шестеро пацієнтів
У обласному медичному центрі психічного здоров'я загинула медсестра та шестеро пацієнтів

Ще одна масштабна пожежа сталася в Одеському дитячому оздоровчо-спортивному таборі "Вікторія" в ніч проти 16 вересня 2017-го. Вигорів дерев'яний корпус №5, де перебували 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова. Загинули 3 дівчини з кімнати №11 на 2-му поверсі. Вирок винесли лише виховательці табору Наталії Цокур (Янчик), яка на папері відповідала за техніку безпеки. Жінка провину визнала. Їй дали 3 роки умовно. Щодо керівника закладу Петроса Саркісяна тривають суди.

Автор: tsn.ua
  В Одеському дитячому оздоровчо-спортивному таборі "Вікторія"  загинули троє дівчат
В Одеському дитячому оздоровчо-спортивному таборі "Вікторія" загинули троє дівчат

Викладачеві Одеського коледжу економіки, а також командиру загону ДСНС, які загинули в пожежі, президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героїв України. Згідно з указом, загиблі удостоєні нагород "за героїзм і самопожертву, виявлені при рятуванні людей під час пожежі".

Зараз ви читаєте новину «Одеса у вогні: пригадуємо наймасштабніші пожежі останніх років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути