пʼятниця, 10 квітня 2020 13:13

Обшук у ексдепутатки Чорновол: нові подробиці

Обшук у ексдепутатки Чорновол: нові подробиці
Колишню нардепку Тетяну Чорновол підозрюють у вбивстві. Фото: facebook.com/tchornovol

Колишній журналістці та депутатці Верховної Ради Тетяні Чорновол після обшуку вручили підозру за низкою кримінальних статей. І викликали на допит на 14 квітня.

У неї вилучили одяг із часів Революції гІдності, а саме 18 лютого 2014 року. Це куртка, каска і рюкзак. Також, за словами ексдепутатки, в неї забрали нагородну зброю і телефон. Про це вона розповіла у трансляції "Європейської солідарності".

"Вони шукали мою одежу, в якій я була 18 лютого 2014 року, під час Майдану. Я, хоч як це дивно, її знайшла. Вони вилучили куртку, каску, рюкзак. Далі в мене забрали нагородну зброю, хоча не мали права. Ще в мене забрали телефон, хоч і не мали права забирати. У мене тут живе велика сім'я, багато речей – обшукували скрізь: і підвал, і погріб", — розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновол отримала орден за мужність: соцмережі вибухнули обуренням

Чорновол також зазначила, що їй повідомили про підозру у скоєнні злочинів за 8 статтями.

"У половині з них покарання щось там від 5 до 15 років. Це політичні репресії. Це справа за Майдан. Проти мене як проти активістки Майдану", — сказала ексдепутатка.

У врученій Чорновол ухвалі зазначається, що йдеться про події 18 лютого 2014 року. Тоді нібито вона вбила Володимира Захарова 1948 року народження. Який, на думку слідчих, помер внаслідок того, що Чорновол і її спільник, якого ще не встановили, підпалили будівлю на вулиці Липській, 10, де був головний офіс Партії регіонів.

Уранці 10 квітня до колишньої народної депутатки Тетяни Чорновол прийшли з обшуком працівники Державного бюро розслідувань. Слідство підозрює журналістку в "убивстві за змовою особливо небезпечним для життя людей способом".

Зараз ви читаєте новину «Обшук у ексдепутатки Чорновол: нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути