четвер, 22 грудня 2022 14:06

Новий пакет допомоги Україні Конгрес США затвердить найближчим часом ‒ Пелосі

Новий пакет допомоги Україні Конгрес США затвердить найближчим часом ‒ Пелосі
Спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, вітаючи президента Володимира Зеленського, заявила, що Конгрес збирається затвердити новий пакет допомоги Україні. Фото: voanews.com

Уже найближчим часом Конгрес Сполучених Штатів Америки може затвердити новий раунд "важливої безпекової та економічної допомоги для України".

Голосування може відбутися в наступні 48 год. Про це, вітаючи президента України Володимира Зеленського в Конгресі, заявила спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, повідомляє "Голос Америки".

"Сьогодні ми вітаємо хороброго та мужнього президента Зеленського, щоб відзначити в його особі також і хоробрий та мужній об'єднаний народ України за те, що вони роблять, щоб захистити демократію", – сказала Пелосі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можемо досягти вагомих результатів": Зеленський подякував Байдену за підтримку України

За її словами, 1941 року перед Конгресом виступав прем'єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль. Тоді він "закликав Америку боротися з тиранією в Європі". Батько Пелосі в той час був членом Конгресу.

"Ми робимо найбільш шляхетну роботу в світі – не лише захищаючи серця та домівки, але і справу свободи в кожній землі", ‒ наголосив тоді Черчилль.

"Саме це й робить нині народ України", ‒ наголосила Пелосі.

Вона також високо оцінила рішення президента США Джозефа Байдена надати системи протиповітряної оборони Patriot.

Президент України Володимир Зеленський 21 грудня побував з офіційним візитом у США. Він зустрівся з американським колегою Джо Байденом та виступив у Конгресі США.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден підписав меморандум про виділення до $1 млрд. Кошти підуть на надання зброї та оборонних послуг Україні та підготовку українських військових. Про це повідомила адміністрація президента США.

Зараз ви читаєте новину «Новий пакет допомоги Україні Конгрес США затвердить найближчим часом ‒ Пелосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути