вівторок, 13 вересня 2011 10:48

Новий лідер "Аль-Каїди" подякував бін Ладену за боротьбу проти Росії

Новий лідер "Аль-Каїди" подякував бін Ладену за боротьбу проти Росії

"Аль-Каїда" до десятиріччя терактів 11 вересня в Нью-Йорку розповсюдила відеозапис зі зверненням Усами бін Ладена, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на службу моніторингу сайтів ісламізму SITE. Про що йдеться в його зверненні, невідомо, проте експерти вважають, що у відеозаписі використані ті ж матеріали, які були виявлені в будинку бін Ладена під час операції з його знищення.

Звернення бін Ладена - лише частина відеозапису тривалістю більше години. Також вона включає в себе звернення нового лідера "Аль-Каїди" Аймана аль-Завахірі, який в основному говорить про революції в арабських країнах, смерть бін Ладена, якого він називає мучеником, і швидке падіння Заходу.

"Зарозумілість не дозволяє Америці визнати, що вона стоїть перед обличчям ісламського співтовариства, що набирає силу, і недалека від поразки", - сказав аль-Завахірі.

Також на відео новий лідер "Аль-Каїди" подякував бін Ладена за боротьбу проти Росії в Афганістані і проти США і заявив, що той пожертвував всім заради цієї боротьби.

Аль-Завахірі також назвав брехнею повідомлення в деяких ЗМІ про те, що "Аль-Каїда" не підтримує арабські революції. Він заявив, що ці революції теж можна назвати своєрідною поразкою США. В останньому аудіозаписи, поширеною за кілька днів до смерті, бін Ладен також позитивно характеризував революції в Тунісі та Єгипті.

Відеозапис "Аль-Каїди" був опублікований в понеділок, 12 вересня, на наступний день після десятої річниці терактів у Нью-Йорку. Пам'ятні заходи проходили не тільки на місці веж-близнюків, а й по всій території США, а також у різних країнах світу. Ніяких серйозних подій в день річниці не сталося.

Зараз ви читаєте новину «Новий лідер "Аль-Каїди" подякував бін Ладену за боротьбу проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути